Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Macht aan de aardige mens - 'Smaakt naar meer'

Aardige mensen hebben óók goede ideeën, maar we nemen ze niet altijd net zo serieus als zij met charisma, meer macht of een grote bek. In het boekje Macht aan de aardige mens van Pacelle van Goethem vind je 3 hoofdstukken uit IJs verkopen aan eskimo's (van dezelfde auteur) om je te helpen jouw overtuigingsstijl te vinden en te verbeteren.

Elly Stroo Cloeck | 28 januari 2021 | 1-2 minuten leestijd

De auteur onderscheidt 3 stijlen: overtuigen als Autoriteit, als Vriend, en als Voorbeeld. Elke stijl heeft voor- en nadelen, de kunst is ze te combineren en voor elke gelegenheid, elk soort publiek de juiste stijl te kiezen. 'De aardige mens' komt in het boek verder niet voor, de inhoud is juist voor veel doelgroepen geschikt. En speciaal voor hen die niet van dikke boeken houden!

Ook al is het een compact boekje, toch ziet Van Goethem kans om heel veel voorbeelden te verwerken in elk van de overtuigingsstijlen. De stukken uit diverse speeches bijvoorbeeld tonen heel goed aan welke methoden worden gebruikt. Natuurlijk maakt het gebruik van het werk van Cialdini, maar de auteur kopieert niet, ze verwerkt het op een geheel eigen manier in het betoog.

Het boekje heeft veel tips die ik niet eerder zag, waaronder het effect van je stem, hoog of laag en wanneer je wat gebruikt. Een hele goede tip vond ik: vraag om een mening, niet 'of er nog vragen zijn'. Zo neem je je publiek serieus. Fijn dat van Goethem ook naar veel andere boeken verwijst als je over een onderwerp verder wilt lezen, waarvan 'IJs' er natuurlijk één is. En na dit boekje heb ik opeens heel erg trek in IJs.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden