Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

One minute coaching - 'Verdient zich terug'

Is het too good to be true, of maakt One Minute Coaching de belofte van de titel waar? Iedereen heeft immers wel 60 seconden tijd beschikbaar, maar wat kun je in 60 seconden nou helemaal bereiken?

Christel Deckers | 25 augustus 2021 | 1-2 minuten leestijd

Victor Mion herzag zijn boek One Minute Coaching. De aanleiding, zoals wel vaker: de coronacrisis. Een crisis van zo'n omvang én duur vraagt veel van ons. Denk aan thuiswerken, online meetings etc.

Dat geldt ook voor de topsport, waar de methode uit One minute coaching vandaan komt. Topsporters moesten van de ene op de andere dag in quarantaine trainen en zonder publiek presteren. Een goede mindset is dan van groot belang. De omstandigheden kun je immers niet beïnvloeden, maar hoe je ermee omgaat wel.

Dit boek helpt je hierbij. Aan de hand van de methodiek die bij coaching in de topsport gebruikt wordt. De methode maakt gebruik van time-outs van 60 seconden, waarin gecoacht wordt op mindset en niet op de inhoud.

Hoe gaat dat in zijn werk? Aan de hand van vier cirkels (in het boek in vier kleuren weergegeven) bepaal je jouw state of mind. Is dat er een van uitdaging, spanning en verkramping, woede en frustratie of ben je afgehaakt en zit je op de tribune? Je state of mind is hiermee gemakkelijk visueel te maken. Vervolgens kun je jezelf met behulp van vier communicatietechnieken naar de gewenste state of mind (laten) coachen.

Deze vier technieken zijn verwoord in vier werkwoorden (want je moet er wel wat voor doen!) namelijk complimenteren, inspireren, confronteren en provoceren.

Je kunt hiermee zowel je coachee, als jezelf coachen.

Ik heb deze methodiek op mezelf uitgeprobeerd en ik kan je zeggen dat het bij mij werkt. Vóór ik aan een klus begin scan ik mezelf, zodat ik met de juiste mindset aan een klus begin. Ook tijdens het werken aan een klus scan ik mezelf tussendoor om ervoor te zorgen dat ik in de juiste mindset blijf. Zoniet dan coach ik mezelf terug naar de juiste mindset.

Kortom: Ik verdien het lezen en toepassen van One minute coaching dubbel en dwars terug, omdat ik op deze manier veel efficiënter én effectiever kan werken.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden