Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

IK

Kan een boek je leven veranderen? Dat is wel erg veel gevraagd, maar dit boek kan je zeker helpen om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je belangrijk vindt in het 'leven' en welke doelen je wilt stellen.

Sonja de Bruin | 24 mei 2013 | 1-2 minuten leestijd

Het is een zwaar onderwerp, maar het wordt in 'IK' op een leuke, en soms ook wel confronterende manier gebracht. Voor degene die wel eens een presentatie van Remco Claassen hebben bijgewoond; hij schrijft zoals hij presenteert. Voor de niet-ingewijden: Remco Claassen is een cabaretier met een missie. In het kort gaat dit boek over het feit dat mensen lang nadenken over de vakantiebestemming en de aankoop van een huis, maar niet of nauwelijks over wat ze met het leven willen.

Een prachtig citaat uit het boek illustreert dit: Ook Alice in Wonderland heeft niet helder wat ze wil. Op haar vraag aan de kater (als ze verdwaald is), welke kant ze op moet, is de wedervraag: 'Dat hangt er vanaf waar je uit wilt komen' - het is niet zo belangrijk wélke route je kiest als het resultaat niet uitmaakt. Ik ben niet helemaal eerlijk geweest met deze recensie; het is namelijk al de tweede keer dat ik dit boek lees. De eerste keer heb ik het gelezen in de periode dat ik mijn bedrijf opstartte. En ehb ik, zoals dit boek voorschrijft, mijn eigen 'mission statement' geschreven. Het was een lastige klus, maar het heeft mij zeker geholpen om mijn richting te bepalen. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden