Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het element - Als passie en talent samenkomen

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Reden waarom werkgevers steeds meer vragen van hun werknemers. Maar tegelijkertijd beseffen de werkgevers dat zij de talenten van hun werknemers nog niet optimaal gebruiken. Werknemers halen het beste uit zichzelf als zij in hun 'Element' zijn. In het boek van sir Ken Robinson is te lezen wat er gebeurt met mensen als zij in hun 'Element' zijn. Maar is het mogelijk om met dit boek je eigen passie te vinden?

Enrico Sterken | 27 mei 2010

Sir Ken Robinson schrijft op een heldere wijze en prettig leesbare manier. 'Het Element' beschrijft een ongelofelijke hoeveelheid verschillende menselijke talenten en passies. Hij overtuigt de lezer van de waanzinnig veel mogelijkheden om persoonlijk te groeien en ontwikkelen. Robinson definieert het boek 'Het Element' als ontmoetingspunt tussen natuurlijke aanleg en persoonlijke passie. De mensen die hij in zijn boek als voorbeeld gebruikt, hebben gemeen dat zij allemaal precies doen waarvan zij houden waardoor zij eerder en meer succes hebben. Het is ontzettend jammer dat Robinson niet weet te beschrijven hoe we 'het Element' kunnen vinden. Hij maakt zich er té gemakkelijk van af door te stellen dat er geen vaste formule is en dat deze zoektocht voor iedereen anders is. Waaraan hij nog toevoegt dat sommige mensen meerdere passies hebben en dat het dus niet beperkt hoeft te zijn tot één Element. Daardoor is het boek eerder een 'feel good'-story zonder diepgang. Het boek blijkt een bijna onuitputtelijke opsomming van succesverhalen. Het boek boeit tot ongeveer halverwege, met als hoogtepunt de beelden van en teksten over het heelal. Dat gedeelte boeit elke lezer zeer zeker. Maar de opsomming gaat vervelen. Steeds meer wil je weten hoe je het Element kunt bereiken en steeds weer komen er nieuwe perfecte voorbeelden. En vaak ook nog met hoe rijk diegene met het Element zijn geworden! Door dat steeds te noemen, ondergraaft Robinson het belang van het 'in je element' zitten. Geld alleen maakt tenslotte niet gelukkig! Toch is het een leuk leesboek dat ontspant en dat is knap voor een managementboek. Als je dit boek leest als voorloper op het boek van Ben Tiggelaars 'Dromen, durven, doen', past dit precies. Robinson beschrijft vooral het 'Dromen' en Tiggelaar beschrijft prima hoe je je dromen waar kunt maken.

Over Enrico Sterken

Enrico Sterken studeerde in 2002 cum laude af aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor de studie Management, Economie en Recht. In 2008 studeerde hij eveneens cum laude af als MBA aan de Business School Nederland. Hij is werkzaam als districtsmanager Sociaal Medische Zaken van het district Utrecht - Flevoland bij het UWV.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden