Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Get Social+

Een waardevol boek voor de beginners in online netwerken. 'Get Social' bestrijkt werkelijk alle aspecten van sociale netwerken op dit moment; van het meest zakelijke tot het meest vluchtige netwerk. De speelsheid en directheid waarmee de wetenswaardigheden van internet worden beschreven, maken het een aangenaam boek.

Dorien van Doorn | 27 juni 2011

Jeanet Bathoorn beschrijft van alle netwerken de karakteristieken en benoemt de eerste eenvoudige stappen op de computer of smartphone. Alle begrippen worden eenvoudig beschreven en de lezer wordt gestimuleerd om zijn angst te overwinnen; voor lezers die schroom hebben, is het dus een waardevol boek. Bathoorn stipt de impact van sociale media kort aan. Dat is een interessant fenomeen. Doordat de individuele mens zich middels sociale media kan verenigen, kan een grote kracht ontwikkeld worden als tegenwicht tegen grote krachten van grote bedrijven en overheden. Dat fenomeen is zo interessant dat er op zich een boek over kan worden geschreven, misschien Bathoorns volgende boek? Grappig is dat de schrijver een kort hoofdstukje wijdt aan vrouwen. In vrijwel alle netwerken zijn vrouwen namelijk oververtegenwoordigd. De mogelijkheid om de media altijd en overal te gebruiken, maakt het voor vrouwen met kinderen mogelijk om middels deze media deel te nemen aan het arbeidsleven en dat geeft een enorme dimensie aan arbeid voor vrouwen. Het elan en enthousiasme waarmee de teksten op je afkomen, verleiden je bijna om tot social networking over te gaan. Het boek is laagdrempelig en eenvoudig. Er worden veelvuldig aansprekende en herkenbare voorbeelden gehanteerd. Voor mensen die geen digibeet zijn, is het grootste deel van het boek echter overbodig omdat zij hun weg eenvoudig zullen vinden in de meeste sociale activiteiten op internet. Dan nog geeft het boek een volledig eigentijds overzicht en uitleg van alle sociale mogelijkheden op het net. Inclusief het huidige taalgebruik. En daarmee is meteen gezegd dat dit soort boeken snel veroudert, aangezien de ontwikkelingen op het net zo snel gaan.

Over Dorien van Doorn

Dorien van Doorn is sinds 1991 zelfstandig gevestigd als interim Supply Chain Manager. De rode draad in haar opdrachten zijn implementaties van conceptuele wijzigingen in grote organisaties, profitsector, productie, trade, multinationals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden