Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Vrouw met PIT

PIT in 'Vrouw met PIT' staat voor Passie, Intuitie en Talent. Dat klinkt positief en ruikt naar succes. De knallende kleur van de omslag versterkt dit idee. Wanneer u het boek van Suzanne Unck leest, komen er echter ook andere zaken aan bod. In 'Vrouw met PIT' beschrijft Unck haar eigen groeiproces, zet zij kritische kanttekeningen bij zichzelf, daagt zij zichzelf uit om anders te denken en te reageren. Bovendien vraagt zij de lezer hetzelfde te doen.

Leonie Linssen | 2 juli 2008

In 'Vrouw met PIT' gaat Suzanne Unck de strijd aan met alle menselijke emoties, gevoelens en gedachten die ons hinderen te zijn wie we willen zijn en om te doen wat we zouden willen. Dit doet zij door zich kwetsbaar op te stellen en eerlijk in de spiegel te kijken. 'Niets menselijks is ons vreemd', dacht ik vaak bij het lezen van dit boek. Veel mensen associëren kwetsbaarheid met zwakte. Dat dit niet hetzelfde is, maakt Unck duidelijk met haar boek. Het vereist kracht om jezelf kwetsbaar op te stellen en Unck is daar goed in. Ze beschrijft gebeurtenissen in haar leven die haar raakten, of haar tegenhielden. Ze is hierbij eerlijk tegenover zichzelf en haar omgeving. Het is duidelijk dat zij inmiddels haar grenzen kent en steeds in de gaten moet houden. Door haar hooggevoeligheid liggen deze op een ander niveau dan gemiddeld. Dit zie je ook terug in de geschreven reacties van haar vriendinnen Ellen en Naomi die via een e-mail inhoudelijk reageren op haar stukjes en daarbij flink relativeren. Deze correspondentie maakt het boek van deze tijd en tevens uniek. De reacties van haar vriendinnen laten zien dat ieder mens zijn eigen waarheid heeft en in zijn eigen groeiproces zit. In 'Vrouw met PIT' gaat Unck het onderzoek met zichzelf aan. Zij herkent haar schaduwkanten en schuwt niet deze te beschrijven. Zij daagt u uit uw schaduwkanten te onderzoeken, biedt nieuwe inzichten en laat zien hoe u door gebruik van passie, intuitie en talent kunt bereiken wat u wilt. Voor de nuchtere en praktische Hollander is 'Vrouw met Pit' wellicht teveel van het goede. Maar wie de strijd met zijn hooggevoeligheid of met zichzelf als mens in al zijn aspecten aan durft te gaan, heeft met dit boek een goede ondersteuning. Het zal zeker herkenning bieden. Met handzame en praktische oefeningen.

Over Leonie Linssen

Leonie Linssen is zelfstandig NOBCO register coach, counsellor en als trainer verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching. Zij coacht mensen in andere relatievormen als polyamorie. Samen met Arjan Erkel ontwikkelde zijn het Ontgijzelingsmodel©, waarmee zij mensen die vastlopen uitdagen hun innerlijke grenzen te verleggen en hun vrijheid van denken en handelen te vergroten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden