Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Wat is Lean Six Sigma?

Mike George, Dave Rowlands en Bill Kastle geven in 'Wat is Lean Six Sigma?' een begrijpelijke introductie van twee gecombineerde verbetermethoden; beter en slimmer werken (met Six Sigma) en sneller en efficiënter werken (met Lean-principes). Het is een duidelijk boek dat een goed beeld van de methoden en hun mogelijkheden geeft.

Henk van Tent Becking | 18 augustus 2010

In de inleiding 'Wat kunt u met Lean Six Sigma?' lezen we 'We hebben veel geld bespaard.' Hiermee is de toon gezet voor het boek 'Wat is Lean Six Sigma?' Even wat methodes implementeren en het geld stroomt binnen. Deze typische adviesbureauaanpak lijkt erg veel op een wervingsfolder. Mike George, Dave Rowlands en Bill Kastle leggen in het eerste deel de principes van de methodes goed en duidelijk uit, zij het wat schools. In het tweede deel staat de toepassing centraal. Dit deel is teleurstellend. Er worden open deuren opgesomd en echte ervaringen met de implementatie zul je hier dan ook niet vinden. 'Wat is Lean Six Sigma?' is een naslagwerk in een handig formaat. De twee verbetermethoden worden goed en duidelijk geïntroduceerd, hierbij had wat mij betreft de Lean-methodiek wat meer aandacht mogen hebben. Voor iedereen die snel een indruk wil hebben van de methodes Six Sigma en Lean een prima boek.

Over Henk van Tent Becking

Henk van Tent Becking EMIM MCM CMC ACP is zelfstandig interim-manager en organisatieadviseur (www.unstrug.nl) en helpt bedrijven met het vinden van een passend en duurzaam antwoord op een veranderende wereld. Als gecertificeerd lid van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (OOA; www.ooa.nl) is van Tent Becking onder andere betrokken bij de zoektocht naar ‘de OOA van de toekomst’.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden