Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Haal je kop uit het zand!

In deze tijden van crisis, is het natuurlijk zaak dat elke euro goed wordt besteed. Veel bedrijven hebben hun investeringen teruggeschroefd. Bedrijven willen hun klanten in deze tijd koesteren en zeker niet verliezen.

Enrico Sterken | 17 september 2014

Dit betekent dus dat je medewerkers adequaat horen te reageren op klantvragen en de juiste kennis en kunde moeten inbrengen om deze klanten optimaal te bedienen. En er dus juist wél geïnvesteerd dient te worden in deze medewerkers. Het is immers een feit dat organisaties die structureel hun prestaties en processen evalueren beter presteren dan bedrijven en organisaties die dat niet doen. Maar stel dat een bedrijf dit onderkent, hoe weet het bedrijf dan of de investering ook het gewenste resultaat oplevert? Daar is nu juist een boek over geschreven door Obdeijn en Lubberts. ‘Haal je kop uit het zand!’ is met name bedoeld voor HRD-professionals die graag het rendement van hun inspanningen zichtbaar willen maken. Aan de hand van vijf stappen laten Obdeijn en Lubberts zien hoe je een Effectmetingsplan kunt maken en inzetten. Zij geven daarnaast tips om een succesvol evaluatieproces op te zetten en om prioriteiten te stellen bij de evaluatie van leerinterventies. Obdeijn en Lubberts geven veel praktijkvoorbeelden. In elk hoofdstuk geven ze stap voor stap een nieuwe opdracht aan de lezer. Bijvoorbeeld de opdracht om vast te stellen hoe je zichtbaar resultaat bereikt met een leerinterventie. Aan het einde van het boek staan een aantal ondersteunende tools, gerangschikt op eenvoudig, snel of juist diepgaand. De tools zijn er voor vragenlijsten, evaluatiemodules en effectmeting, voorzien van voordelen en nadelen. Dit boek helpt elke HRD-professional die elke euro goed wil inzetten én de managers die zich afvragen of investeringen überhaupt wel zin hebben. Als ze zich dat al afvragen, want het is een feit dat we in Nederland jaarlijks meer dan anderhalf miljard investeren in opleidingen en dat we in het algemeen geen idee hebben of dit ook wat oplevert. Dit boek is dan een prima middel om, zelfs voor de ‘zachtere’ projecten, ‘harde(re)’ doelstellingen op te stellen. Dus: steek je kop niet in het zand en gebruik dit boek!

Over Enrico Sterken

Enrico Sterken studeerde in 2002 cum laude af aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor de studie Management, Economie en Recht. In 2008 studeerde hij eveneens cum laude af als MBA aan de Business School Nederland. Hij is werkzaam als districtsmanager Sociaal Medische Zaken van het district Utrecht - Flevoland bij het UWV.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden