Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Calimeromarketing 2.0 (Beschadigd 3e druk 2010)

Karen Romme schreef in 2004 de bestseller 'Calimeromarketing'. In 'Calimeromarketing 2.0' biedt ze kleine ondernemers, freelancers en zzp'ers nieuwe mogelijkheden in marketing met aandacht voor de moderne, veelal op internet gebaseerde, ontwikkelingen in de markt.

José Otte | 20 oktober 2009

Ik werk zelf als freelancer of zzp'er en krijg vaak adviezen over hoe ik mijn marketing zou kunnen stroomlijnen. Met het boek van Karen Romme ben ik ineens kenner en gebruiker van de nieuwste technieken en kan ik als kleine ondernemer toch een goede marketing neerzetten. De adviezen die Romme geeft zijn simpel en zeker niet duur. Er staan zo veel opties in haar boek, dat kiezen lastig wordt. Steeds krijg ik duidelijke uitleg waarom een bepaalde optie handig is. En Romme is scheutig met tips en trucs. Geen boek waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht, met de hoop dat u direct gaat bellen om de rest van het verhaal af te nemen. Nee, Romme beschrijft het proces dat u als kleine ondernemer kunt doorlopen van a tot z. Vaak zijn wij ons niet bewust dat andere regels gelden voor het zakendoen binnen kleine(re) organisaties. We hebben natuurlijk veel minder geld beschikbaar dan de grote multinationals. Daar staat tegenover dat u als kleine ondernemer toe kunt met veel minder relaties dan diezelfde grote multinational. Door het lezen van de 10 regels die Romme in haar boek geeft is marketing niet langer een wazig verhaal, dat een ver van mijn bed show lijkt. In de 10 regels, die de basis vormen voor steeds een kort hoofdstuk, kijken we met Romme naar de keuzes die we kunnen maken, de zorg voor het zakelijk netwerk, het verkondigen van de boodschap, het gebruik van de media en over het trots zijn op de status van kleine ondernemer. Want, zo vertelt Romme, als kleine ondernemer zijn we veel beter in staat om in te springen op de behoeften van onze klanten. We kunnen snel en flexibel meedenken met de klant. Veel organisaties zoeken naar zo'n persoonlijke klik. Als zelfstandige komt u natuurlijk zelf aan tafel bij de klant en daarom weet de klant snel wie hij/zij voor zich heeft en wat hij/zij kan verwachten. Voor mij persoonlijk was Romme's tip over visitekaartjes versus brochure een enorme eye-opener. Zat ik steeds te worstelen met de kosten van een mooie brochure, blijkt uit onderzoek dat de meeste brochures snel in de prullenmand verdwijnen. Terwijl een visitekaartje door het grootste deel van de ontvangers wordt bewaard. In het hoofdstuk waar dit wordt besproken staat duidelijk omschreven wat u allemaal op uw visitekaartje kunt zetten – en dat is meer dan ik ooit gedacht had. Een absolute must-read voor kleine ondernemers, freelancers en zzp'ers. Geschreven door iemand die een heel persoonlijke toon heeft, wat het gemakkelijk leesbaar maakt.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden