Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Handboek voor de ZZP’er

Net een eigen eenmanszaak begonnen? Staat u op het punt om deze stap te wagen? Of draait u al jaren mee als ZZP’er? In welk van deze stadia u ook zit als ZZP’er, de kans is groot dat het Handboek voor de ZZP’er: editie 2010-2011 voor u nieuws bevat, over bijvoorbeeld belastingwetten of andere regelingen met betrekking tot het bestaan als kleine zelfstandige. En alleen daarom al moet u dit boek op de plank hebben staan.

Erik de Vries | 17 februari 2010 | 1-2 minuten leestijd

Dasselaar, zelf sinds 2002 zelfstandig ondernemer, publiceerde de eerste editie van zijn Handboek in 2009. De nieuwe druk die nu in de winkels ligt, is door de auteur geheel herzien en up-to-date gebracht. Het resultaat is een zeer toegankelijk, handzaam boek waarin voor alle aspecten van het eigen baas-zijn aandacht is. Natuurlijk besteedt de auteur ruim aandacht aan voor de hand liggende zaken als het voeren van een administratie of het doen van een belastingaangifte, maar ook over ogenschijnlijk minder nijpende kwesties als het kiezen van een bedrijfsnaam of zelfs het kiezen van het juiste briefpapier voor de bedrijfscorrespondentie geeft Dasselaar nuttig advies. Wie na lezing nog niet voldoende leesvoer tot zich heeft genomen wordt door Dasselaar geduldig doorverwezen naar specialistischer literatuur.

Dasselaar is er zich goed bewust van dat hij vaak niet over de meest sexy onderwerpen moet schrijven. Hij compenseert dit met de nodige humor, een reeks grappige cartoons en actuele, tot de verbeelding sprekende voorbeelden. Deze ingrediënten, verpakt in Dasselaars soepele en heldere stijl maken het tot een zeer lezenswaardig boek. Wat zeker ook helpt is dat de schrijver met veel enthousiasme het bestaan als ZZP’er uitdraagt, en keer op keer benadrukt hoe leuk het simpelweg is eigen baas te zijn.

Dé kracht echter van dit boek is dat Dasselaar weet wat zijn publiek wil, en daarom slaagt hij erin het voorbeeldig te bedienen. De koper van zijn Handboek is op zoek naar een compact maar compleet praktisch boek over de ‘do’s & dont’s’ van zelfstandig werken, niet meer en niet minder. Dat is exact wat Dasselaar te bieden heeft. Na het lezen van zijn boek staat niets je in de weg om - met kennis van regels en wetten, en geprikkeld door het aanstekelijke enthousiasme van de schrijver - vol vertrouwen voor je zelf te beginnen.

Over Erik de Vries

Erik de Vries is freelance journalist.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden