Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Walk your meeting - 'Duidelijk en inspirerend'

‘Bedankt voor de vergadering.’ Hoe vaak hoor jij die zin na een overleg met collega’s? Waarschijnlijk niet zo vaak en daar gaat Martine de Vaan met haar boek Walk Your Meeting verandering in brengen.  

Jasmijn Mioch | 8 december 2021 | 2-3 minuten leestijd

Al wandelend bijeen komen met professionals. Martine de Vaan bewijst dat het mogelijk is. Het resultaat: echt leuke en energieke vergaderingen met meer creativiteit, productiviteit en energie. Met natuurlijk als bijkomend voordeel: meer gezondheid en balans voor de wandelaars.

Aan de wandel

Allemaal leuk en aardig, maar werkt dit echt en hoe pak je dat aan? Hoe kun je vanuit een werkomgeving waar zittend vergaderen de norm is aan de wandel? Daar helpt de uitvinder van het woord weeting (walking meeting) je graag bij. Helder vertelt zij stap voor stap welke routes je – letterlijk – kunt bewandelen. Met praktijkvoorbeelden, experimenten en handige overzichten. En let wel, de klassieke lunchwandeling is geen weeting.

Concreet

Dit boek is een mix tussen de eigen avonturen en ervaringen van de auteur, wetenschappelijke inzichten vanuit de psychologie van effectief werken en praktische tips. Sinds het thuiswerken ben ik persoonlijk fan van wandelen en bellen tegelijk. Ik doe dat veel en altijd 1:1. Eerlijk zie ik niet goed voor me hoe je met veel mensen een traditionele vergadering al bewegend in de natuur kunt laten verlopen. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar de concrete uitwerking van De Vaan voor wandelen in verschillende groepen en met diverse types vergaderingen. Het allerhandigste aan dit boek vind ik dan ook de tabellen in deel III: Van meeting naar weeting. Hierin kun je doelgericht een type vergadering, brainstorm of training opzoeken, plus de bijbehorende vorm van weeten. Als je bijvoorbeeld veel informatie te zenden hebt, kies dan voor een walking webinar en ben je op zoek naar veel nieuwe ideeën? Dan is de Brainwalking geschikt.

Inspirerend

Walk your meeting is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil bewegen tijdens kantooruren, die op zoek is naar een andere manier van vergaderen en die daarbij behoefte heeft aan een duidelijk en inspirerend verhaal. Stel je hebt een terugkerend overleg met steeds dezelfde agendapunten. Kies dan voor de vorm Timeboxen. Elk punt op de route is een agendapunt. De grote eik, de kerk, het café op de hoek. Volgens Martine de Vaan verhoogt dit de productiviteit en daadkracht. Tijd om de veters te strikken!

Over Jasmijn Mioch

Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden