Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De kracht van motivatie

Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken. In 'De kracht van motivatie' maak je uitgebreid kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®), dat door Anton Philips in Nederland is geïntroduceerd.

Nienke van Oeveren | 29 november 2013 | 2-3 minuten leestijd

Gustav Elmont
Unitmanager People & Change bij Hot Item en verandermanager en coach bij diverse organisaties

Philips en Van Kessel bieden op een laagdrempelige manier de SIMA-methode als zelfanalyse tool aan. Met dit boek kan iedereen vrij eenvoudig inzicht krijgen in zijn eigen motivatiepatroon. Ik ben het volledig met hen eens dat wanneer je dit kent, je beter in staat bent om keuzes te maken die uiteindelijk tot meer plezier en voldoening in het werk zullen leiden.

De SIMA-methode is een geweldig hulpmiddel om mensen meer inzicht te geven in wat hen daadwerkelijk drijft, zodat ze de juiste persoon op de juiste plek kunnen worden! Cruciaal is het motivatiepatroon zoveel mogelijk passend te maken op de huidige functie, maar daar blijft het vaak liggen. Vaak heeft dat te maken met het ontbreken van eigenaarschap bij de persoon of het onvermogen om een situatie te veranderen. Dit aspect wordt in het boek nagenoeg niet behandeld. Eigenaarschap, beweging creëren en actiemanagement zouden wat mij betreft een mooie start voor een volgend boek zijn!

8,5

Freek Donders
Trainer / Coach Libron Managementtraining en HardtAcademy

Confucius (ca. 500 v. Chr.) schreef ‘geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken’. Nog steeds een actuele weergave van gevoel.

Motivatie vormt de fundering van alles: succes, genoegen, voldoening, plezier. Motivatie ligt binnen de mens zelf. Dit boek neemt je op toegankelijke en overtuigende wijze mee langs de talloze ingangen van motivatie. Theorie, uitleg, anekdotes: alledaags begrijpelijk! Veel oefeningen om bij jezelf de kernen van jouw motivatie naar boven te krijgen. Centraal staat de mens zoals die echt is. De ontdekking van die waarheid zit in gedrag dat je op voor jou belangrijke momenten van genieten hebt vertoond. Waar word je nu echt ‘blij’ van?

Uitgangspunt is kracht, niet zwakte. Het SIMA®-proces gaat juist over wat je wél kunt, waar je passie ligt. Het helpt je kiezen (studie, carrière, leven), omdat het je drijfveren helder maakt. Ook een aanrader voor motivatietrainingen!

9

Patricia Hugen
Directeur/eigenaar WIL op het werk

De kracht van motivatie wordt in veel organisaties nog onderschat. Na een goed gemotiveerde studiekeuze is het ook tijdens het werkzame leven van belang én prettig voor medewerkers zelf als zij gemotiveerd werken. De juiste persoon op de juiste plaats, op een voor hem of haar motiverende wijze aan het werk. De timing van verschijnen van De kracht van motivatie is goed, omdat er steeds meer aandacht komt voor sociale innovatie. Dat de productiviteit toeneemt als mensen meer gemotiveerd zijn, staat vast. Als je mensen op de juiste plek hebt, vergroot je de slagkracht ook in innovatieve zin. Daarnaast is Anton Philips met zijn 81 jaar het levende bewijs dat de juiste motivatie bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid.

De kracht van motivatie is een inspirerend lees- en werkboek. Het is soms wel even puzzelen welke te scoren onderdelen bij elkaar horen. Maar na deze exercitie heb je zeker meer inzicht in motivatiepatronen en -factoren.

8

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Anton Philips, Annemiek van Kessel
De kracht van motivatie

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden