Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

In Focus: Getting teams done

Getting teams done introduceert de Holacracy®methode waarmee leidinggevenden, teamleiders, managers en zelfsturende professionals de teamproductiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen.

Nienke van Oeveren | 23 april 2014 | 2-3 minuten leestijd

Pieter van der Have

InOverleg / Specialist medezeggenschap

De titel Getting teams done sprak me aan omdat ik ervaar dat effectief samenwerken niet vanzelfsprekend is. Ik heb helaas te veel vergaderingen meegemaakt die niet veel meer opleverden dan een aangepaste actielijst met verschoven ‘due dates’. Dit vaak tot frustratie van de deelnemers die wel hun beloften op tijd hadden vervuld.

Ik ben de suggesties in het boek gewoon gaan opvolgen en heb anderen geprobeerd hierin mee te krijgen. Het is toch vaak een kwestie van gewoon doen en niet ‘ja, maaren’.

De suggestie om een mogelijk ‘werkbaar voorstel’ gewoon uit te voeren en niet door te zoeken naar de beste oplossing, is al een hele goede. Wat een tijdwinst!

En ja, over die actielijsten; geef gewoon realistische planningen. Houd rekening met je andere werkzaamheden en hou een beetje over voor het onvoorziene. Minder plannen, meer prioriteren. In dit boek dus niet allemaal nieuwe inzichten, maar wel goed om ze weer eens op een rijtje te hebben.

8

Leida Schuringa

Integral Master Coach en Sociaal Ondernemer Synnervate

Geweldig dat nu het eerste boek over Holacracy op tafel ligt! Ik ben zelf in twee organisaties betrokken (geweest) bij de implementatie van deze nieuwe manier van samenwerken en ben erg enthousiast. Het biedt helderheid en richting, duidelijke werkprincipes en procedures, , veel ruimte voor eigen initiatief, voor efficiënt overleg en voor snelle aanpassing aan nieuwe omstandigheden.

Dit boek biedt een prettig leesbare introductie op het gedachtegoed van Brian Robertson, die Holacracy heeft ontwikkeld als een flexibel en transparant besturingsmodel voor bedrijven. Via een concrete casus die als een spannende roman verweven is in het hele boek, laten Diederick Janse en Marco Bogers zien hoe dit besturingsmodel werkt.

Getting teams done geeft goed en concreet inzicht wat dit besturingsmodel voor uw organisatie kan betekenen. Ik vind het een absolute aanrader. Wel vraagt de implementatie om werknemers die bereid zijn om van elkaar te leren en autonoom kunnen opereren – vandaar de noodzaak om ook met Getting things done aan de slag te gaan!

9

Ingrid van Rossum

Co-owner TeamAcademy NL

Het boek Getting teams done heeft mij over de streep geholpen om Holacracy te introduceren in onze organisatie. Ik volg al een aantal jaren de ontwikkelingen inde theorie over het verbeteren van zelforganiserende teams. Holacracy is voor mij zeer innovatief en vernieuwend. Het biedt aanknopingspunten voor een effectieve governance passend bij nieuwe organisaties.

Het uitgangspunt van het scheiden van de rollen en helderheid over rollen en wie wat doet, is heel behulpzaam. Het boek gaf mij en mijn team zoveel vertrouwen dat Holacracy ook echt implementeerbaar is, dat we de implementatie gestart zijn met support en het boek in de hand.

Voor alle leden van de teams is het boek heel praktische en nuttig. Het is verhalend geschreven, geeft goede uitleg en een grote hoeveelheid praktische informatie. Dit alles maakt het een topwerkboek!

8

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden