Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Groeien in leiderschap - Begin bij jezelf en doe het samen

Alweer een boek over leiderschap? Kunnen we het nu nog niet? Maar ik moet toegeven dat ik zelden zo’n integer boek over leiderschap heb gelezen als Groeien in leiderschap van Frans Wilms.

Christel Deckers | 26 januari 2017 | 2-3 minuten leestijd

Het zijn niet zozeer de voorbeelden die me in Groeien in leiderschap raken, maar het is Frans Wilms’ persoonlijke verhaal met valkuilen, missers en leermomenten. Hij pakt je bij je lurven, tilt je op, zet je aan het denken en als je er dan niets mee doet is het ook je eigen schuld als je met een dreun weer op de grond belandt!

Frans Wilms is bestuurder bij Radar, een organisatie in Zuid-Limburg die sociaal kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Hiervoor was Frans o.a. werkzaam als burgemeester in Maasbracht en Maasgouw. Hij is ook medeoprichter van De Stichting Verbindend Leiderschap (2012) en de coöperatie Verbindend Leiden (2016). Eerder schreef hij het boek Leiderschapsdomeinen (2012).

Hij neemt zijn eigen ontwikkeltraject als leidraad in dit boek. Centraal hierin staan voor hem de thema’s Verbinding en Presentie. Hij beschrijft zijn zoektocht naar Het verlangen naar Verbinding, inclusief de (vijf) valkuilen waarin hij stapt in die zoektocht naar Verbinding en tenslotte het Genieten van Verbinding en het blijven oefenen met het in Verbinding blijven.

Op dezelfde wijze neemt hij ons mee op zijn pad naar het verlangen naar Presentie, en zijn daarbij behorende (zes!) valkuilen. Ook hier sluit hij af met een hoofdstuk over het genieten van Presentie.

Wie dacht dat daarmee het boek uit was en dat hij als lezer, dit prachtig uitgevoerde boek geconsumeerd hebbende, weer verder kon met waar hij gebleven was en alles weer kon gaan doen zoals hij altijd al deed, komt bedrogen uit. Want in deel 3, Aan de slag geheten word je opgepakt en uitgedaagd zelf aan de slag te gaan aan de hand van zijn negen Misverstanden, tien ankers van Vertrouwen en ga je op weg naar jouw Ontwikkelingsvraag!

Heb jij inzicht in je eigen Misverstanden? Durf je eerlijk toe te geven hoeveel het er zijn?

Pas daarna kun je de stap maken naar de ankers van Vertrouwen die ervoor in de plaats kunnen komen.

Ik heb even moeten slikken alvorens eerlijk toe te geven dat ik zeker een aantal misverstanden met Frans deel maar hoeveel misverstanden ik zelf heb daar ben ik nog niet uit…

Aan de slag dan maar!

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden