Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Service Excellence Scheurkalender - 'Een mooi product'

De kalender is een mooi product. De scheurblaadjes zijn van dikker papier. Het verrassende element is dat de kalender zowel maar 354 dagen bevat als start bij het Chinees Nieuwjaar.

Annemiek Sierhuis | 22 mei 2018 | 2-3 minuten leestijd

Daardoor zouden potentiële kopers het product over het hoofd kunnen zien omdat het zowel niet aan het begin van een westers kalenderjaar start, als ook niet gelijk met een schooljaar loopt.
De vage foto op de voorkant, achter de teksten geplaatst, draagt niet bij tot de verduidelijking van het doel van de kalender. In eerste instantie lijkt het een vrouw drinkend uit een wijnglas, maar het kan net zo goed iemand zijn die bellen aan het blazen is.
De kleur van de kalender aan de buitenkant is een soort bruin; de pagina's binnenin in verschillende tinten licht oranje.

De kalender loopt tot 5 februari 2019. Niet alle dagen heb ik gelezen, wel een groot deel. Het is een prachtige bloemlezing van uitspraken van mensen over de hele wereld aangevuld met 'één vraag in de week' (deze staat op de achterzijde van elke dag). De citaten van de zondagen staat ook op de achterkanten.

'De zorgvuldig geselecteerde citaten zijn afkomstig van visionaire leiders, aansprekende experts en inspirerende goeroes op dit vakgebied.
De Service Excellence kalender helpt mensen en organisaties elke dag klantbeleefder worden. Het prikkelt om verder te werken aan enthousiaste en loyale klanten', aldus de tekst op de achterzijde van deze kalender.

Anders dan bij het lezen van een boek, is een samenvatting niet te geven van dit product. Graag deel ik enkele mooie citaten en 'vragen van de week'.

Citaten
- Empowerment begint bij het besef van directie en leidinggevenden dat degenen die het dichtst bij de klant werken het beste weten wat nodig is om een uitzonderlijke klantbeleving te bieden.
- De enige gevaarlijke klacht, is de klacht die je niet kent.
- There is only one thing more painful than learning from experience and that is not learning from experience.
- Er zijn geen obstakels op een pad; obstakels zijn het pad.

Vragen van de week
- In hoeverre heeft je organisatie samen met klanten en medewerkers de ideale beleving vastgesteld die zij haar klanten wil bieden?
- Hoe zorgt je organisatie voor positieve verrassingen en verwonderde klanten?
- Is de cultuur van je organisatie een goede afspiegeling van de visie en missie?

Er zijn weinig citaten en vragen die ik niet kan plaatsen of waarderen. Een mooi product om klantbeleving en klantvriendelijkheid goed op de kaart te zetten – ik ken geen vergelijkbare, soortgelijke kalenders. Zeker een pré dat je elke dag wordt geprikkeld om te blijven nadenken over dit belangrijke onderwerp.

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden