Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Je leven wordt echt leuker van Happy life 365

‘Geluk is kunnen focussen op wat ècht belangrijk voor je is en het makkelijk loslaten van al het andere’. Met deze zin legt Kelly Weekers kernachtig op de allereerste bladzijde de basis voor haar interessante en leesbare boek Happy Life 365.

Sonja de Bruin | 3 mei 2019 | 3-4 minuten leestijd

In de vijf delen die volgen wordt verder uiteengezet wat geluk is en wat je minder, maar ook meer zou kunnen doen om gelukkiger te worden. Het is niet alleen een theoretisch verhaal, maar ook een doe-boek. Met een simpel testje krijg je inzicht waar je staat met betrekking tot geluk en waar je heen wilt, waarna in de volgende hoofdstukken het ‘gereedschap’ wordt uitgelegd. Waar ik persoonlijk erg over te spreken ben is het Happy Life dagboek achter in het boek waar je dagelijks even stilstaat bij waar je dankbaar voor bent, wat je overtuiging is en wat goed ging en wat niet. En dit werkt dus echt. Daarom koop dit boek en lees het minstens één maal per jaar en hou je dagboek bij; je leven wordt er echt leuker van.

In onze maatschappij waar veel wensen in een oogwenk vervuld kunnen worden, waar mensen overspoeld worden met informatie en hun leven leven zonder er af toe bij stil te staan wat ze nu eigenlijk willen, laten we met z’n allen nogal wat geluk liggen. Voor wie daar echt wat aan wil doen heeft Kelly Weekers, drs. in de klinische en gezondheidspsychologie, dit boek geschreven.

Met de uitspraak ‘ik vind dat geluk een keuze is’ meteen als eerste zin in het voorwoord heeft ze meteen mijn aandacht en dat blijft zo gedurende het hele boek. Het is lekker leesbaar, een goede combi tussen zakelijk en luchtig, maar op momenten ook recht voor zijn raap. Je krijgt als lezer zonder omhaal te horen dat je niet goed bezig bent. Soms is een schop onder je kont nodig om in beweging te komen.

Het eerste deel van Happy Life 365 vormt de basis met uitleg over de werking van onze hersenen en wat mindset is, waarna je in deel twee door middel van een lifescan kunt bepalen waar je staat door op de gebieden vitaliteit, liefde&relaties, werk&carriere en jezelf, door een cijfer te geven hoe gelukkig je nu voelt op dat vlak en hoe gelukkig je zou willen worden. In deel drie behandelt de schrijver de mogelijke  ‘hersenkronkels’ die dat doel in de weg staan. Zoals het hebben van te hoge verwachtingen, het idee dat het leven alleen maar leuk mag zijn, dat iedereen je leuk moet vinden, dat je perfect moet zijn, dat je volledige controle wilt hebben, dat jij heel speciaal bent en altijd gelijk hebt.

Nu je weet wat je minder moet doen is het tijd om in deel vier te ontdekken wat je meer zou moeten doen en dat is simpel gezegd de regie pakken. Voorbeelden daarvan zijn positiever denken, dankbaarder zijn en meer zelfdiscipline (werkethiek). Bij ieder hoofdstuk hoort ook een opdracht waarmee je inzicht krijgt wat je kan verbeteren. Ten slotte geeft de schrijfster in het laatste deel tips om te komen waar je wilt zijn met aan het einde een Happy Life dagboek.

Omdat ik vind dat ik een doe-boek alleen kan beoordelen als ik ook iets mee bezig ga, heb ik eerst de life scan en daarna de opdrachten in hoofdstuk 3 gedaan. Uiteindelijk ben ik met horten en stoten begonnen met het Happy Life dagboek. In het begin vergat ik het nog wel eens en het is eerst wat onwennig om op te schrijven waar je dankbaar voor bent, maar naar mate de weken vorderden werd het een gewoonte. En ik moet zeggen: Die tien minuten per dag maken wel degelijk een verschil.

Kortom: Je leven wordt echt leuker van Happy life 365.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden