Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Breek los uit het doolhof - Laat je je eigen opvattingen heroverwegen

Spencer Johnson schreef Breek los uit het doolhof, het langverwachte vervolg op de #1 bestseller en het wereldwijde fenomeen Wie heeft mijn kaas gepikt?

Henny Portman | 27 september 2019 | 1-2 minuten leestijd

Dit prachtige kleine vervolg zal je helpen het raadsel op te lossen van de vele doolhoven waar je in je eigen leven mee te maken kunt krijgen. En niet alleen in je eigen leven, ook in dat van anderen.

De VUCA-wereld is constant in beweging. Dingen die gisteren misschien waar waren, zijn dat vandaag niet meer. Zakelijke wendbaarheid (agility) is daarom cruciaal.

In dit boekje volgen we Peins (die in Wie heeft mijn kaas gepikt? geloofde dat de oude situatie zou terugkeren) en zijn nieuwe vriendin Hope op hun reis om hun weg uit het doolhof te vinden. Door out-of-the-box te denken. Overtuigingen of opvattingen staan centraal in deze fabel. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen kaas eten; een appel is ook prima en als er geen appels meer zijn, dan zal je een nieuwe opvatting over eten moeten kiezen. Tijdens hun reis leren we de volgende bijzonderheden over opvattingen:

- Wees je bewust van je opvattingen

- Geloof niet alles wat je denkt

- Laat los wat niet werkt

- Kijk buiten het doolhof

- Kies een nieuwe opvatting

- Er zijn geen grenzen aan wat je kunt geloven

Opvattingen kunnen sterke krachten zijn. Een enkele eigenwijze opvatting kan een heel bedrijf neerhalen (Kodak?, Nokia?, BlackBerry?). Mensen geloven dat wat gisteren waar was, vandaag ook waar is. Maar dat is het in veel gevallen niet.

Het kleine boekje Breek los uit het doolhois in minder dan een uur te lezen. Daarna volgt een veelvoud van uren om je eigen opvattingen te overdenken, te onderzoeken, te testen, en eventueel weg te gooien en te vervangen door nieuwe opvattingen om de weg uit je eigen doolhof te vinden.

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden