Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Werk aan je charisma - 'Overzichtelijk, praktisch en nuttig'

Je uitstraling en presentatie zijn bepalend voor de manier waarop mensen interactie met je aangaan. ‘Wanneer je een authentiek, geloofwaardig en aantrekkelijk beeld van jezelf toont en dit in lijn is met jouw innerlijk kun je spreken van charisma', aldus Lida van Doorn in Werk aan je charisma.

Ineke Smits | 8 januari 2020 | 3-4 minuten leestijd

Er zijn soms mensen waar je hevig van onder de indruk kan zijn. Niet alleen door het feit om wie ze zijn, wat ze zeggen of doen, maar door de wijze waarop ze de aandacht op zich weten te richten zonder daar ogenschijnlijk iets voor te hoeven doen. Ik herinner me nog die keer dat ik een ruimte binnenliep en de wereld even stilstond toen daar ineens koningin (destijds nog prinses) Maxima stond. Wow, wat een charisma! Maar je kent ongetwijfeld ook dat moment dat er op een bijeenkomst of bij een vergadering iemand binnenloopt en het je opvalt dat velen onbewust naar deze (onbekende) persoon kijken. Hoe komt het eigenlijk dat iemand een charismatische uitstraling heeft? En heb je charisma van nature of is het aan te leren?

Imago als beeldvorming

Nu we tegenwoordig te pas en te onpas worden geconfronteerd met beelden van onszelf op social media, ondernemers een website hebben waarop de pagina ‘Over mij' niet mag ontbreken, en we vloggen en bloggen, wordt er al snel een mening over je gevormd door klanten, relaties of volgers. Door dingen die we doen of zeggen, zijn we ons veel meer bewust van de wijze waarop we ons presenteren. Door het beeld dat je neerzet of dat je wordt toebedeeld ontstaat er een bepaald imago. Aan de hand van diverse voorbeelden vertelt Lida van Doorn in dit boek hoe je kunt werken aan een charismatisch imago.

Ontwikkel jouw charisma

Er zijn veel mogelijkheden om je je als ondernemer of persoon te presenteren. Denk aan je huisstijl, website, werkplek, maar ook je persoonlijke (uiterlijke) presentatie zoals kledingkeuze, houding en kapsel. In het boek ‘Werk aan je charisma' wordt duidelijk beschreven dat wanneer er consistentie is tussen je uitstraling en boodschap je veel meer impact hebt en je geloofwaardiger overkomt.

De auteur laat zien dat charisma te ontwikkelen en te trainen is en deelt inzichten waarmee je meer bewust wordt van hoe de ander jou ziet. Zij geeft tips over hoe je innerlijk en uiterlijk kan versterken door deze beter in balans te brengen. Bijvoorbeeld door de impact die kleding heeft op lichaamsbouw en gezichtsvorm en wat je wel en juist niet moet doen voor meer consistentie.

Authenticiteit als aantrekkingskracht

Het ontwikkelen van charisma is echter geen kunstje, want zo geeft de auteur aan; "Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe evenwichtiger, geloofwaardiger en aantrekkelijker je overkomt". Het is de kunst authentiek te zijn en daarnaast de juiste balans te vinden tussen innerlijk en uiterlijk. De praktijkvoorbeelden in het boek geven de effecten van bepaalde keuzes weer. Een verkeerd gekozen kledingstuk kan afbreuk doen aan je uitstraling.

Zelf aan de slag

Wil je meer weten over wat je kunt doen om je persoonlijkheid en boodschap te versterken? Dit boek leert je om meer grip te krijgen op je uitstraling. Met de toegang tot het persoonlijk online werkboek, dat je bij de aanschaf van dit boek ontvangt, kun je voor jezelf testen of je bijvoorbeeld een recht of rond figuurtype bent en wat zoal kan bijdragen aan het versterken van jouw charisma. Werk aan je charisma is een overzichtelijk, praktisch en nuttig boek waarin je leest hoe je meer regie krijgt op de wijze waarop je jezelf presenteert en wilt laten zien.

Over Ineke Smits

Ineke Smits, persoonlijk virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden