, ,

Klein receptenboek voor het nieuwe werken

Met 49 praktische recepten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 1e druk 9789077881804
Voormalig top 100Totaal 58 dagen
Dit product is niet leverbaar

Samenvatting

Nederland valt massaal voor het nieuwe werken. Iedereen beseft inmiddels dat u slimme en hoogopgeleide kenniswerkers de ruimte moet geven. Maar hoe organiseert u dat?

Roland Hameeteman, auteur van het succesvolle boek 'De kracht van mensen', geeft samen met Gonny Vink en Ben Kuiken 49 praktische recepten voor het nieuwe werken. Lees hoe u:

- een missie bedenkt die iedereen bindt;
- contact houdt met thuiswerkers;
- de juiste tools kiest om efficiënt te telewerken;
- beter brainstormt en vergadert;
- verstandig omgaat met mail.

Er is lang genoeg gepraat over het nieuwe werken. De keuken in, handen uit de mouwen en aan de slag!

Specificaties

ISBN13:9789077881804
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:14-4-2011

Expertrecensies (2)

recensie
Klein receptenboek voor het nieuwe werken
Corella Slob | 14 januari 2010
Helder geschreven en overzichtelijk opgezet boekje. 'Klein receptenboek voor het nieuwe werken' maakt duidelijk hoe organisaties kunnen werken met onder andere ICT-technieken die bedoeld zijn om samenwerking, communicatie en kennisdeling te vergemakkelijken. Een grappige opzet van Roland Hameeteman, Gonny Vink en Ben Kuiken om te kiezen voor de vorm van recepten. Deze hebben afwijkende namen en benodigdheden als ingrediënten. Toch is het voor hen die ietsje meer diepgang willen, niet heel interessant of vernieuwend.
Lees verder
recensie
Lekker hapje?
Ronald Buitenhuis | 30 december 2009
Ligt het nieuwe werken u zwaar op de maag, of krijgt u zelfs meer trek van de vrijheid die u als manager uw mensen geeft? Het Klein receptenboek voor het nieuwe werken helpt u in ieder geval op weg om de eetlust van het nieuwe werken op te wekken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
24 stemmen
11
7
3
2
1

Over Roland Hameeteman

Roland Hameeteman heeft in 1991 e-office opgericht, samen met Rutger Stekelenburg. Na voor diverse organisaties gewerkt te hebben, hadden zij het idee dat een organisatie ook 'anders' zou moeten kunnen werken. Het viel hen op dat medewerkers veel te maken kregen met onnodige informatielogistiek. Door deze logistiek zoveel mogelijk te beperken, en ervoor te zorgen dat de communicatie en samenwerking tussen professionals optimaal verloopt, kunnen zij zich beter concentreren op hun kernactiviteiten en beter werk afleveren. Hameeteman is als CEO van e-office een veelgevraagd spreker over organiseren en leidinggeven in de eenentwintigste eeuw.

Andere boeken door Roland Hameeteman

Over Ben Kuiken

Ben Kuiken (1965) is filosoof, schrijver en ontregelaar. Als organisatiefilosoof helpt hij mensen om anders te denken, te kijken en te praten over organisaties en de problemen die ontstaan als mensen zich organiseren. Ben promoveerde in 2024 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het thema sensemaking en is de auteur van een groot aantal boeken over organiseren, spelen, en filosofie, zoals De laatste manager, Fuck de regels, De Zinmakers, De Organisatiefilosoof, Het Grote Fröbelboek voor adviseurs en Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen.

Andere boeken door Ben Kuiken

Over Gonny Vink

Gonny Vink is oprichter en chief happiness officer van work21 en auteur van verschillende boeken. Samen met haar collega's helpt ze mensen en organisaties wendbaarder te worden in deze digitale tijd. Technologie is daarin een middel. Door technologie zijn we in staat het werk op een andere manier te organiseren. De mens staat daarin altijd centraal. We leven in een tijd met grote uitdagingen. Het vraagt een nieuwe kijk op hoe we organisaties en werk organiseren, en ook wat dit betekent op vlak van onderwijs, zodat kinderen worden voorbereid op hun toekomstige baan. 

Andere boeken door Gonny Vink

Inhoudsopgave

Voorwoord
Drie sterren voor het nieuwe werken
De menukaart van dit boek

Recept 1 | basisrecept voor een bedrijfsmissie
Wie ben ik?

Recept 2 | basisrecept voor een heldere visie
Pittige visieschotel

Recept 3: vertrouw nooit een dunne kok
Missie- en waardetaart

Recept 4: stel een vijfjarenplan op
Plan de campagne

Recept 5: nodig kritische buitenstaanders uit
Bordje frisse blik

Recept 6: geef medewerkers de ruimte
Quiche employƒ

Recept 7: stel grenzen
Rood soepje

Recept 8: leer elkaar kennen
Veelkleurige pasta

Recept 9: normen, waarden en gedrag
Wormen en maden

Recept 10: geef en ontvang feedback
Coupe kritiek

Recept 11: stel groeicoaches aan
Groeibakgroenten

Recept 12: maak individuele groeiplannen
Groeibakgroenten speciaal

Recept 13: werk met de juiste mensen
Sƒlection de personnel

Recept 14: werk nieuwe medewerkers goed in
Bouillon de personnel

Recept 15: regel een aantal zaken gewoon goed
Proces de bordeaux

Recept 16: maak creativiteit mogelijk
Creativiteit op een bedje van zeekraal

Recept 17: een eenvoudig recept voor telewerken
Pommes de mobile

Recept 18: een ingewikkeld recept voor telewerken
Lange pasta met een schaartje

Recept 19: vergeet je collega's niet
Ovenschotel kwalitijd

Recept 20: versterk het groepsgevoel
Quiche de groupe

Recept 21: vertrouw je medewerkers
Hollands gourmet

Recept 22: geef hun de juiste tools
Fruits de travail - met tang

Recept 23: geef toegang tot informatie
Informatiebrij

Recept 24: unified communications
Communicatiepuree

Recept 25: deel je agenda
Informatie ë la minute

Recept 26: zorg voor thuiswerkplekken
Gefileerde zolderkamer

Recept 27: richt flexplekken in
Buffet de luxe

Recept 28: het kantoor als ontmoetingsplek
Hippe krieltjes

Recept 29: zorg goed voor jezelf
All you can eat (1 maandsalaris)

Recept 30: vergader slimmer
Pittige gespreksballen

Recept 31: beter brainstormen
Storm in glas water

Recept 32: vergader efficiènt
Gesneden spaghetti

Recept 33: op afstand vergaderen
Vers videosap

Recept 34: ga chatten
Kletskoeken

Recept 35: maak een digitaal smoelenboek
Oui is oui

Recept 36: deel je kennis
Savoir participƒ

Recept 37: houd een wiki bij
Wiki ë la beurre

Recept 38: ga bloggen
Pittige blogsatƒ

Recept 39: ga online samenwerken
Stoofpotje 2.0

Recept 40: beperk het gebruik van mail
Tapas cc

Recept 41: ga flippen
Videoflip

Recept 42: gebruik minder papier
Desert minimal

Recept 43: visualiseer je ideeèn
Verse jam

Recept 44: individueel belonen
Chocolademunten

Recept 45: gebruik linkedin
Linke soep

Recept 46: bouw een sterk merk
Merkues frites

Recept 47: werk samen met partners
Coupe d'ami

Recept 48: zorg goed voor je omgeving
Groen ijsje

Recept 49: vier je successen
Champagnetaart

Digestief

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klein receptenboek voor het nieuwe werken