Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Event: Agile Leadership Europe

Over het nieuwe leiderschap

Seminar met Henrik Kniberg, Rini van Solingen

Seminar met Henrik Kniberg, Rini van Solingen

Event: Agile Leadership Europe

Over het nieuwe leiderschap

Met...

Henrik Kniberg Henrik Kniberg
Rini van Solingen Rini van Solingen

Over dit seminar

Voor veel organisaties is het tegenwoordig normaal dat er met zelforganiserende teams wordt gewerkt. Voor leidinggevenden rijst hierdoor de vraag wat dit betekent voor hun rol. Wordt deze kleiner, groter of verdwijnt deze helemaal en ontstaat er een nieuwe rol? Daarnaast hoor je geluiden dat managers veel meer leiders zouden moeten zijn, maar wat houdt dit type leiderschap dan in?

Managementboek en Prowareness organiseren daarom voor de 2e keer het event ‘Agile Leadership Europe’. Vorig jaar bezochten méér dan 500 deelnemers dit agile event in Amsterdam. 

Tijdens deze dag gaan diverse topsprekers o.l.v. Rini van Solingen, dé agile expert in Nederland, in op bovenstaande vragen en stellen het onderwerp (Agile) leiderschap van de toekomst centraal. Hoe word jij de Agile leider van de toekomst?

Sprekers

Henrik Kniberg
Henrik Kniberg
Henrik Kniberg is a coach and consultant at Crisp. He has spent the past few years working primarily with Lego, Spotify and Mojang. Henrik's background is a mix of development and management, and his passion is applying Lean and Agile principles to help debug, optimize, and refactor companies. Henrik is the author of 'Scrum and XP from the Trenches' and 'Kanban & Scrum, making the most of both' and a popular keynote speaker on agile organisations at conferences worldwide. Henrik lives in Stockholm with his wife and four kids, and in his "spare time" plays bass and keyboard with two local bands.
Rini van Solingen
Rini van Solingen
Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com. Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De Kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor Managers (samen met Rob van Lanen), De Responsive Enterprise (samen met Vikram Kapoor) en De Bijenherder. Deze boeken zijn ook verschenen in het Engels en het Duits.

Praktische informatie

Locatie

Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Johan Cruijff Arena, ArenA Boulevard 1 1100 DL Amsterdam

Routebeschrijving

Programma

Een greep uit het programma:

• Rini van Solingen, deeltijdhoogleraar TU Delft, CTO bij Prowareness en auteur van diverse bestsellers is dagvoorzitter en opent ook deze dag. • Henrik Kniberg bespreekt in zijn keynote de kenmerken van een agile leider. • Jitske Kramer, corporate antropologe, kijkt naar agile teams, leiders en building tribes •  Dave West & Wouter Aghina zoomen in op de succesvolle ontwikkeling van agile teams • Tijdens diverse break-out sessies kijken agile experts naar hun ervaringen en best practices.

08.00 Registratie met koffie, energizer en thee

09.00 Opening door Rini van Solingen

09.15 Wouter Aghina – “Traits and behaviours of Agile teams?”

10.00 Ochtendbreak

10.30 Break-Out sessies

11.30 Peter Koning – “Toolkit for Agile Leaders”

12.00 Lunchbreak

13.00 Jitkse Kramer – “Building Tribes for the Future”

14.15 Break-Out sessies:

  • Edgar Stormbroek – “The role of a leadership team in an Agile Transformation”
  • Jurriaan Kamer – "Formula X: How to make your organization as fast and agile as a Formula 1 team"
  • Klaas Ariaans – “Organizational Agility by using the wisdom of our crowd” - ABN AMRO
  • Geert Bossuyt – “Leading an Agile Transformation”
  • Paul Hollis – "Autonomy, mastery, purpose’ in a safety first culture at Shell”

15.00 Middagbreak

15.30 Henrik Kniberg – “What is an Agile Leader?”

16.45 Rini van Solingen – “Conclusion”

17.00 Borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 695,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. 

De aanmelding zal bevestigd en gefactureerd worden door onze eventpartner Prowareness.

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Ook interessant voor u"

18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
02 NOV
Event
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
495,-
09 NOV
Seminar
Hét seminar over presenteren en overtuigen! Met Verbaal Meester Remco Claassen! Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden