Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Rijnlandspel

De organisatie zit in de mensen

Spel (h) Nederlands 2014 9797090007552
Verkooppositie 1950Hoogste positie: 124
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het Rijnlandspel: voor iedereen die met Rijnlands organiseren aan de slag wil.

Wij, de spelmakers, zijn geïnspireerd geraakt door Jaap Peters en Mathieu Weggeman: zij schreven 'Het Rijnland Boekje' en 'Het Rijnland Praktijkboekje'. In deze boekjes wordt duidelijk waar de verschillen zitten tussen het Angelsaksisch managementmodel en de Rijnlandse manier van denken en werken.

Dit Rijnlandspel bestaat uit twee unieke kaartspellen en een vragenlijst die op drie verschillende niveaus inzicht geven: individuele voorkeur, de organisatorische verschillen en twee manieren om een (cultuur)veranderingen te initiëren.

Het Rijnlandse gedachtegoed helpt je om met een andere bril naar de werkelijkheid te kijken, waardoor je je handelingsperspectief vergroot. “Je gaat het tenslotte pas zien als je het door hebt.”

'Het Rijnlandspel' geeft je inzichten om doordachte keuzes te kunnen maken. Keuzes over het inrichten van de organisatie, de invulling van de stafafdelingen, de ruimte voor vakmanschap, het stellen van prioriteiten, de wijze van evalueren van resultaten, de weetbaarheid of meetbaarheid van de kwaliteit van de dienstverlening of het product.

Het Rijnlands gedachtegoed is breed, heeft eigenlijk overal mee te maken en lijkt daardoor lastig in de praktijk te brengen. Toch zijn er veel succesverhalen van bedrijven die het Rijnlands gedachtegoed vorm hebben gegeven binnen hun organisatie. Denk aan meer ruimte voor zelforganisatie, grotere betrokkenheid en regelruimte voor medewerkers, directies die de langetermijnstrategie echt leidend laten zijn en werkgemeenschappen creëren.

Gebruiksmogelijkheden:
·Bij verandertrajecten waar je op zoek bent naar nieuw vocabulaire;
·Tijdens reorganisaties als managementlagen komen te vervallen en de werkvloer meer verantwoordelijkheden krijgt;
·Tijdens “HEI”-dagen om de kloof tussen staf en lijnmanagement te dichten;
·In een teamoverleg om de persoonlijke voorkeuren inzichtelijk te krijgen;
·In een sollicitatiegesprek om erachter te komen of organisatiecultuur en sollicitant bij elkaar passen;
·Om te kunnen reflecteren en door te gaan.

Specificaties

ISBN13:9797090007552
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Druk:1
Verschijningsdatum:19-5-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
2
1
0
1
0

Over Jurriaan Cals

Jurriaan Cals werkt als organisatieactivist bij organisatieontwikkelingsbureau DeLimes. Cals heeft een didactische, bedrijfskundige, crisis- en rampenbestrijdings- en organisatieontwikkelingsachtergrond.

Andere boeken door Jurriaan Cals

Over Ron van Gils

Ron van Gils is identiteitsmarketeer en designer. Hij noemt zichzelf Business Creative om binnen organisaties de vrije rol te kunnen pakken. Zo werkt hij als sidekick naast leiders van organisaties, met wie hij snel tot de kern van de zaak komt. Zijn stijl is holistisch, inspirerend en uitdagend. Zijn rol is die van de vernieuwer, met expertise op creativiteit en organisatie-verhalen. Zijn focus op betekenisgeving: “Dat is waarom mensen van je kopen en bij je willen werken”. Je komt hem vooral tegen bij verandertrajecten of herpositioneringen. Waar hij teams en professionals binnen de gestelde kaders anders leert denken en doen. Als designer is hij in staat de toekomst van organisaties te visualiseren. Dat helpt bij het inzetten van de vernieuwing. Ron: “Goed leiderschap behoort zich te richten op primaire acties die voortkomen uit een fundamentele visie (Oerverhaal). Een organisatie moet zodanig gefaciliteerd en vormgegeven worden dat al deze primaire acties waargemaakt kunnen worden. Voorwaarde hierbij is dat iedereen de ruimte krijgt, de visie begrijpt, aankan én daardoor zijn verantwoordelijkheid durft te nemen.”

Andere boeken door Ron van Gils

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rijnlandspel