Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Building the Flexible Firm (1e druk 1999)

How to remain competitive

Paperback Engels 1999 9780198295952
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Hoe spelen ondernemingen in op veranderingen in de omgeving? Is flexibiliteit werkelijk de oplossing? Hoe kan flexibiliteit gemeten worden? En is het mogelijk te veranderen in een flexibele onderneming? Gebaseerd op een uitgebreid onderzoek, waarvoor hij de Igor Ansoff Award ontving, laat Volberda zien dat flexibiliteit de belangrijkste uitdaging is waar hedendaagse ondernemingen zich voor gesteld zien. De verhevigde concurrentie vereist dat ondernemingen snel kunnen reageren op initiatieven van anderen. Volberda laat zien hoe ondernemingen hun flexibiliteit kunnen vergroten en deze flexibiliteit kunnen aanwenden om een voorsprong te verkrijgen in plaats van de concurrentie te moeten volgen.

Specificaties

ISBN13:9780198295952
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:349
Druk:1

Expertrecensies (1)

Rene ten Bos | 16 februari 1999
Dit boek zal zonder twijfel zijn weg vinden naar adviesbureaus, universiteiten en bedrijven. En terecht. Volberda slaagt er namelijk in rondom het begrip 'flexibiliteit' een verhaal te construeren dat laat zien dat flexibiliteit in organisaties meer is dan een ordinaire hype.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henk Volberda

Henk W. Volberda is hoogleraar Strategisch Management en Innovatie aan de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation. Volberda bekleedt verschillende bestuurs- en adviesfuncties. Zo is hij lid van de Raad van Commissarissen van NXP Semiconductors Netherlands en lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Nederlandse Defensie Academie. Ook is hij expertlid van het World Economic Forum en Fellow van de European Academy of Management. Voor het vijfde opeenvolgende jaar maakt Volberda deel uit van de Clarivate Analytics lijst van Highly Cited Researcher in Business & Economics. Tevens ontving hij voor zijn onderzoek naar organisatieflexibiliteit en strategische vernieuwing tal van prijzen, onder andere de ERIM Impact Award, de Erasmus Research Award, de SAP Strategy Award en de prestigieuze Igor Ansoff Strategic Management Award.

Andere boeken door Henk Volberda

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Building the Flexible Firm (1e druk 1999)