Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Gevestigde bedrijven lopen groot gevaar. Met name de bedrijven die een uitgekristalliseerd proces of een specialistisch product hebben, kunnen zomaar ingehaald worden door een nieuwkomer op de markt, die met goedkope technologie of een ander proces dezelfde of zelfs hogere kwaliteit biedt. Dit is het proces van Big Bang Disruption.

De bekendste voorbeelden zijn Booking.com, dat reisbureaus overbodig maakte (en nu zelf lijkt te worden ingehaald door Airbnb), en Amazon, dat de traditionele boekhandel en uitgeverij ondermijnt. Een gevestigd bedrijf is echter niet automatisch gedoemd bij de komst van een nieuwe speler in de markt.

In dit boek geven de auteurs twaalf strategieën om een aanval van een nieuwkomer te pareren of voor te zijn. In de traditie van Michael Porter en Clayton Christensen beschrijft dit boek het nieuwe paradigma voor bedrijfsstrategie en is daarmee een must voor ondernemers, marketeers en bedrijfseconomen.

Specificaties

ISBN13:9780241003527
Trefwoorden:innovatie
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:259
Uitgever:Penguin Books
Druk:1
Verschijningsdatum:19-2-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Big Bang Disruption
Sjors van Leeuwen | 11 juni 2015
Big Bang Disruption is een nieuwe vorm van innovatie die de kracht heeft om stabiele bedrijven in slechts een aantal maanden of soms zelfs dagen te ontwrichten. Dat komt door de inzet van disruptieve technologieën die vele malen beter en goedkoper zijn dan hun voorganger. Met als gevolg een continue stroom van nieuwe producten en diensten die beter, goedkoper én meer op maat zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Larry Downes

Larry Downes is a consultant and author of Unleashing the Killer App. He is a columnist for both Forbes and CNET, and writes regularly for other publications including Slate, the Wall Street Journal, The Harvard Business Review and USA Today.

Andere boeken door Larry Downes

Over Paul Nunes

Paul Nunes is the Global Managing Director of Research at the Accenture Institute for High Performance. His research findings have been featured in the New York Times, the Wall Street Journal, USAToday, Los Angeles Times, and Chicago Tribune.

Andere boeken door Paul Nunes

Inhoudsopgave

Introduction

Part 1: Big Bang Disruption
1. What is Big Bang disruption?
2. The economics of Big Bang disruption
3. The Shark Fin

Part 2: Strategy in the age of devastating innovation
4. The singularity
5. The Big Bang
6. The Big Crunch
7. Entropy

Conclusion
Acknowledgments
Bibliography
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Big Bang Disruption