Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Halo Effect

And the Eight Other Business Delusions That Deceive Managers

Gebonden Engels 2007 9780743291255
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het grootste deel van ons denken over zakendoen bestaat uit misvattingen, denkfouten en gebrekkige inschattingen die ons het zicht ontnemen op de ware grondslagen van de bedrijfsprestaties.
In dit briljante boek ontmaskert Phil Rosenzweig de algemeen geaccepteerde misvattingen van het bedrijfsleven. Daarbij heeft hij speciale aandacht voor het zogenoemde Halo-effect, een van de meest hardnekkige misvattingen die ontstaan bij het denken over bedrijfsprestaties.
Als het goed gaat met een bedrijf en de winst en omzet groeit, concludeert men al snel dat dit ligt aan de geniale strategie, de visionaire manager, het capabele personeel en aan de geweldige bedrijfscultuur.
Als het vervolgens slecht gaat ligt dat aan de slechte strategie, de arrogante leiding, het zelfgenoegzame personeel en de stagnerende bedrijfscultuur.
In feite is er dan in de tussentijd vaak niets veranderd. De bedrijfsprestaties creëren een halo, een aura dat onze waarneming van strategie, leiderschap, personeel en bedrijfscultuur in grote mate beïnvloedt.

Dit boek belooft een mijlpaal te zijn in het denken over bedrijfsprestaties.

Specificaties

ISBN13:9780743291255
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:233
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
Cultuurdragers
Pierre Pieterse 3 juni 2013 Zijn leiders van belang? Doen ze ertoe? Of zijn het willekeurige passanten die toevallig maar wel gemandateerd op de rode knop mogen drukken? De knop die formeel in gang zet wat door de heersende cultuur al lang is bepaald of afgedwongen. Vermoedelijk denkt iedereen dat het de leider is die glans geeft aan de cultuur, net zoals iedereen diep in zijn hart weet dat het de cultuur is die dient als schild voor de leider.

Over Phil Rosenzweig

Phil Rosenzweig is professor bij het IMD, het internationale instituut voor management development in Lausanne, Zwitserland. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Californië en geeft lezingen en cursussen voor verschillende bedrijven wereldwijd.

Andere boeken door Phil Rosenzweig

Inhoudsopgave

Preface

1. How Little We Know
2. The Story of Cisco
3. Up and Down with ABB
4. Halos All Around Us
5. Searchin for Stars, Finding Halos
6. Delusions Piled High and Deep
7. Stories, Science, and the Schizophrenic Tour de Force
8. The Mother of all Business Questions, Take Two
9. Managing Without Coconut Headsets

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Halo Effect