Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Art of Thinking Clearly

Gebonden Engels 2013 9781444759549
Verkooppositie 2948Hoogste positie: 579
Niet leverbaar.
19,64

Samenvatting

Een miljoen jaar lang heeft de mens geleefd als jager of verzamelaar en pas de laatste duizend jaar laat hij dat bestaan langzaam achter zich. Maar zo gemakkelijk komen we niet van onze prehistorische instincten af. Met name als we, in onze moderne omstandigheden, systematisch moeten denken, maar tegelijkertijd op oeroude emoties afgaan, gaat er van alles en nog wat fout. En die vergissingen kunnen behoorlijk verwoestend uitpakken.

Rolf Dobelli neemt onze ergste fouten onder de loep en geeft advies hoe ze te vermijden. Hij behandelt niet alleen denkfouten die ontstaan door oeroude driften, maar ook fouten die veroorzaakt worden door ons grote vermogen onszelf voor de gek te houden en ons door illusies en dromen te laten leiden.

Als hulp bij zijn beschouwingen neemt hij wetenschappelijk onderzoek dat ons als mensen telkens weer in ons hemd zet. Zijn verteltrant en zijn voorbeelden zijn uiterst lucide en vaak humoristisch, tot op het hilarische af - wat niets afdoet aan de ernst van al die denkfouten die we telkens weer begaan.

Specificaties

ISBN13:9781444759549
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:336
Druk:1
Verschijningsdatum:4-6-2013
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (1)

The Art of Thinking Clearly
Aart G. Broek | 5 november 2012
Aan het eind van Dobelli's bundel columns 'De kunst van het heldere denken', met de ondertitel '52 denkfouten die je beter aan anderen kunt overlaten', weet je inderdaad dat het beter is om de besproken tweeënvijftig denkfouten aan anderen over te laten. Wenselijk, dat wel, maar niet eenvoudig.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
De fundamentele attributiefout van 2016
Ger Post 9 januari 2017 De neiging om gebeurtenissen toe te schrijven aan iemands karakter tiert welig in de terugblikken op 2016. ‘Het gaat verdomme niet om mij!’

Over Rolf Dobelli

Rolf Dobelli (1966) was CEO van diverse dochtermaatschappijen van Swiss Air en is uitgever van boeken over economie. Hij woonde in Hongkong, Australië, Engeland en de Verenigde Staten. Momenteel woont hij in Luzern. Hij is schrijver van essays en romans. Bovendien is hij de oprichter van de website getAbstract, waar honderden samenvattingen van managementboeken te vinden zijn.

Andere boeken door Rolf Dobelli

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Art of Thinking Clearly