Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Outliers - The Story of Success

Gebonden Engels 2008 9781846141218
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat is er zo bijzonder aan een uitzonderlijke prestatie? Dat lijkt een vreemde vraag, maar dan is Malcolm Gladwell op zijn best. 'Outliers' is een stimulerende en verbazende zoektocht naar de herkomst van succes. En die ligt niet, zoals meestal wordt gedacht, in een bijzonder brein of een verbluffend talent.

Uitblinkers hebben iets bijzonders, maar dat zit hem vooral in wat ze meegemaakt hebben: hun cultuur, familie en alle eigenaardigheden waarmee ze in aanraking zijn geweest. En niet te vergeten: puur toeval, dom geluk. De geheimen van de softwaremiljardair, de briljante voetballer, de geniale wiskundige en The Beatles zijn níet onbegrijpelijk. In 'Outliers' laat Malcolm Gladwell zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet.

Dit gebonden boek is in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel 'Uitblinkers'.

Specificaties

ISBN13:9781846141218
Trefwoorden:geluk, succesfactoren
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:310
Uitgever:Penguin Books
Druk:1
Verschijningsdatum:19-11-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Het encore van Stan Huygens
Hans van der Klis | 5 december 2008
Zo werden we rijk is de aanstekelijke titel van het boek dat Thomas Lepeltak schreef over een twaalftal belangrijke selfmade ondernemers van Nederland. Het is een wat brave bundel portretten geworden, waarin Lepeltak laat zien vooral een goede netwerker te zijn.
Lees verder
Succes is geen toeval
Bertrand Weegenaar | 29 oktober 2008
'Outliers - The Story of Success' is het derde boek van Malcolm Gladwell. Ongetwijfeld net zo spraakmakend en succesvol als zijn eerdere Tipping Point en Blink. 'Outliers' is net als zijn eerdere boeken een plezier om te lezen. 'Outliers' zijn 'Uitblinkers', mensen die zo afwijken van de norm dat ze moeten opvallen. Aan bijzonder succesvolle mensen wordt vaak gevraagd waarom zij succesvol zijn (geworden). Het antwoord op die vraag vormt dan meteen de rode draad in menig biografie. Maar Gladwell betoogt dat die vraag onvoldoende antwoord geeft op de werkelijke achtergronden van dit succes. De vraag moet dan ook zijn: waar komt iemand vandaan? Wat zijn zijn sociale en ethnologische omstandigheden?
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Malcolm Gladwell is 'een van de onzen'
Hans van der Klis 6 februari 2009 ‘Hoe vaker ik over Uitblinkers praat, hoe meer ik besef dat het eigenlijk over de beperkingen gaat die succes in de weg staan.’ Aldus Malcom Gladwell vorige week vrijdag in de Aula van de Universiteit van Amsterdam waar hij op uitnodiging van het John Adams Institute een voordracht hield over zijn laatste boek.

Over Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. In 2002 verscheen van hem 'Het beslissende moment'. 'Intuïtie' stond wekenlang op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Andere boeken door Malcolm Gladwell

Inhoudsopgave

Introduction
The Roseto Mystery
'These people were dying of old age. That's it."

Part 1: Opportunity
1. The Matthew effect
2. The 10.000-hour rule
3. The trouble with geniuses, part 1
4. The trouble with geniuses, part 2
5. Three lessons of Joe Flom

Part 2: Legacy
6. Harlan, Kentucky
7. The ethnic theory of plane crashes
8. Rice paddies and math tests
9. Marita's bargain

Epilogue A Jamaican story

Notes
Acknowledgements
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Outliers - The Story of Success