Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het succes van online coaching

Waarom het zo goed werkt

Paperback Nederlands 2011 9789000309580
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Steeds meer mensen kiezen voor hulpverlening via internet. Een vorm daarvan is coaching via e-mail. Deze methode blijkt inmiddels zeer succesvol. Wat zorgt ervoor, anders dan bij persoonlijk contact, dat er vaak zo snel en aantoonbaar een positief effect optreedt? Achter de computer is de concentratie op de materie hoog en de kans op afleiding klein. De cliënt leest, observeert en onderzoekt zijn eigen gedachten en gevoelens mindful: in alle rust, op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Dat sterkt het bewustzijn, geeft kracht en zelfvertrouwen.

In 'Het succes van online coaching' laat Mirjam Windrich vanuit verschillende perspectieven de voordelen van online coaching zien: voor de cliënt, de werkgever en de coach. Aan de hand van talloze voorbeelden en ontwikkelingen op het gebied van mentale training en psychotherapie legt zij uit waarom online coaching zo goed werkt.

Specificaties

ISBN13:9789000309580
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:234
Druk:1
Verschijningsdatum:11-11-2011
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het succes van online coaching
Koos Overbeeke | 8 juli 2009
Ik schafte 'Het succes van online coaching' van Miriam Windrich aan omdat ik enige ervaring met coachingstrajecten heb. Een aspect van professionele coachingstrajecten is dat veelal de reistijd van coach of kandidaat te lang is in verhouding tot de effectieve coachingstijd. Daarnaast weet ik van Amerikaanse collega's hoe zij ook telefonisch en via mail coachingstrajecten inhoud geven. Nu is wat in de VS werkt niet altijd een recept voor Europese situaties en daarom was ik heel benieuwd naar de ervaringen in Nederland.
Lees verder

Lezersrecensies

2.7 van de 5
9 stemmen
0
3
3
0
3

Interviews en artikelen (1)

interview
Mirjam Windrich: ‘Zelf schrijven helpt de mensen hun gedachten te ordenen’
Hans van der Klis 17 december 2008 Mirjam Windrich, coach, therapeut en schrijfster, schreef een boek over theorie en praktijk van online coaching. Aan valse bescheidenheid doet ze niet. Het boek heet Het succes van online coaching en de ondertitel luidt: ‘Waarom het zo goed werkt’. We besloten haar, geheel in stijl, per e-mail te interviewen. ‘Tot de kern van de problemen komen lukt vaak beter zonder iemand in de buurt.’

Over Mirjam Windrich

Drs. Mirjam Windrich studeerde Nederlandse taal en letterkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Na gewerkt te hebben in de boekhandel en uitgeverij en aan de universiteit, richtte zij haar eigen coachings- en therapiepraktijk op. Ze is pionier op het gebied van online coaching een verzorgt daarover workshops en opleidingen.

Andere boeken door Mirjam Windrich

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De sofa en het scherm
2. Je bent client en ja gaat online
3. Je bent werkgever en je kiest voor online coaching
4. Je bent online coach
5. Over meditatie
6. Een nieuwe methode
7. Enkele casussen uit de praktijk
8. Wanneer online coaching niet de oplossing is

Tot slot
Literatuur
Literatuur
Competentiemodel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het succes van online coaching