Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

In plaats van reorganiseren

Gebonden Nederlands 2009 9789001651954
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 6532406 dagen in de top 100
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Zowel in de profitsector als binnen non-profitorganisaties wordt meer gereorganiseerd dan ooit tevoren. Wie van zijn bedrijf echter een lerende organisatie wil maken, moet ophouden met reorganiseren, volgens de beide auteurs van dit onalledaagse boek. 'In plaats van reorganiseren' biedt namelijk een verrassend alternatief. In het boek wordt de voorkeur gegeven aan het realiseren van een 'klantencratie' in plaats van een bureaucratie, ofwel een lerende organisatie in plaats van een belerende organisatie.

'In plaats van reorganiseren' is een echte eye-opener, met een frisse kijk op veranderen. Het is geschreven in een bijzonder prettige en prikkelende stijl.

Specificaties

ISBN13:9789001651954
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:31-3-2006
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Peter de Roode | 1 augustus 2012
Een kostelijk boekje om te lezen, met vlotte voorbeelden en aansprekende theorieën. Wie kent niet de metaforen 'reizen en trekken' die in dit boekje worden gebruikt? In menige leergang over veranderkunde worden die opgevoerd als 'need to know'. Het boekje leest als een trein maar is toch geen eenvoudige kost.Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
13 stemmen
5
4
1
1
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joop Swieringa

Dr. Joop Swieringa is van huis uit econoom en werkte in die functie tot 1978 in de gezondheidszorg. In de periode 1978-1981 was hij adjunct-directeur van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding en promoveerde hij. Zijn inzichten over lerend organiseren ontwikkelde hij tussen 1981 en 1989, toen hij incompany-management-developmentprogramma's ontwikkelde bij het Executive and Management Development Centre (EMDC) van Universiteit Nyenrode, waarvan hij ook korte tijd directeur was. Samen met Andre Wierdsma schreef hij 'Op weg naar een lerende organisatie', waarin hij zijn inzichten en ervaringen verwerkte. In 1989 richtte Swieringa met Hans Mak het organisatieadviesbureau Veghtconsult op en zes jaar later verscheen zijn boek 'In plaats van reorganiseren', een praktische uitwerking van zijn eerste boek. Sinds 1996 is hij zelfstandig adviseur en helpt hij bedrijven om lerend te veranderen. Hij werkt daarbij in zeer uiteenlopende branches als de industrie, agrarische sector, financiële dienstverlening, ICT, welzijn en overheid. Naast zijn advieswerk treedt hij regelmatig op als docent, ondermeer aan de Universiteit Nyenrode en het VNO Studiecentrum De Baak. Het verschijnsel dat mensen in organisaties zo vaak samen dingen beslissen, die geen van hen eigenlijk wil, fascineert hem. Swieringa werkt vanuit de opvatting dat je een organisatieverandering pas geslaagd kunt noemen als de mensen na afloop vinden dat ook het werken er leuker op is geworden.

Andere boeken door Joop Swieringa

Inhoudsopgave

Vertrekpunt

1. Kijk op organiseren
2. Kijk op leren
3. Waarom veranderen? Het probleem
4. Waartoe veranderen? Het doel
5. Hoe veranderen? De stappen
6. Wie veranderen? Het probleemeigendom
7. Weerstand tegen verandering. De transitie
8. Blijvend veranderen. Terugkoppeling

Samenvatting
Eindpunt? De paradox
Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In plaats van reorganiseren