Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Handboek Corporate Governance

Paperback Nederlands 2022 9789024446872
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 385Hoogste positie: 11
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑04‑2022
47,50

Specificaties

ISBN13:9789024446872
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:380
Druk:7
Verschijningsdatum:20-4-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Handboek corporate governance
Justin van Lopik | 4 mei 2016
Het Handboek corporate governance onder redactie van Stefan Peij is hét basisboek op het gebied van corporate governance. Het schetst de laatste ontwikkelingen op dit vakgebied, biedt een heldere structuur en is makkelijk leesbaar geschreven.
Lees verder

Interviews en artikelen (1)

interview
Handboek Corporate Governance herzien
Ronald Buitenhuis 10 juni 2011 Toen Stefan Peij in 2002 met de eerste versie van het Handboek Corporate Governance kwam, was van een code-Tabaksblat nog geen sprake. Op de golven van achtereenvolgens boekhoudschandalen, aandeelhoudersfocus en een financiële crisis was auteur Peij keer op keer verplicht zijn handboek te herschrijven. In de nu verschenen vierde geheel herziene versie, is minder sprake van een shareholder- en meer van een stakeholderbenadering, is er aandacht voor ‘stewardship’ en een apart hoofdstuk wordt gewijd aan de rol van de bestuurssecretaris.

Over Stefan Peij

Drs. S.C. (Stefan) Peij is directeur en oprichter van de Governance University te Doorn, een internationale opleidings- en governanceadviespraktijk. Peij had zitting in diverse commissies voor governancecodes: woningcorporaties, bedrijfstakpensioenfondsen, het openbaar bestuur, de sector kinderopvang en het publieke omroepbestel. Hij vervult verschillende bestuurs- en maatschappelijke functies, waaronder bestuurslid van de Stichting Preferente Aandelen van Grontmij N.V., commissariaten en is redactielid van tijdschrift over governance Goed Bestuur & Toezicht, Tijdschrift over Governance (Mediawerf). Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2005 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Commissaris op de Bestuurdersstoel’.

Andere boeken door Stefan Peij

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Corporate Governance