Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Fysieke distributie

Toegevoegde waarde in ketenperspectief

Paperback Nederlands 2018 9789001886998
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Fysieke distributie behandelt zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek. Het boek is opgebouwd volgens het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek. Op overzichtelijke wijze komen de drie deelsystemen van de fysieke distributie aan bod: voorraadbeheer en DRP, magazijnen en handling, en extern transport. Ook gaat de derde editie in op thema’s als routeplanning, kostenbeheersing, economic trade offs, Europese distributielogistiek en retaillogistiek. De vele actuele casussen maken het beeld van deze sector compleet.

Fysieke distributie:
-gaat uit van het didactische concept van Werken met Logistiek;
-behandelt strategische én operationele thema’s;
-bevat een nieuw hoofdstuk over Omni-channel distributie.

In de online omgeving staan er voor studenten extra oefenvragen, cases en antwoorden. Docenten
vinden er de antwoorden op de cases en vragen, PowerPointpresentaties met figuren en tabellen en Toets-op-Maat.

De derde editie bevat 140 nieuwe voorbeelden en ieder hoofdstuk begint met een nieuwe openingscasus. Bovendien is er een compleet nieuwe hoofdstuk toegevoegd over Omnichanneldistributie.

Fysieke distributie is geschreven voor opleidingen als Logistiek & Economie, Logistiek & Technische Vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management en de Lerarenopleiding Algemene Economie.

Specificaties

ISBN13:9789001886998
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:5-2-2018
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek
ISSN:

Lezersrecensies

4.2 van de 5
6 stemmen
3
1
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ad van Goor

Prof.dr. A.R van Goor (1949) studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Gedurende een vijftiental jaren is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen met als taken het geven van onderwijs en het verrichten van onderzoek op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1986 - 1992 was hij als hoogleraar bedrijfskunde aan de Open Universiteit te Heerlen verantwoordelijk voor het gestalte geven aan de vakgebieden logistiek en marketing. In 1988 sprak hij een oratie uit onder de titel: 'Trends in distributie en logistiek'. Eind 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar Logistiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn tweede oratie is getiteld: 'Value Added Logistics: valkuil of uitdaging?' ( 1993). Van 1998 tot 2005 is hij tevens hoogleraar Logistiek geweest aan de Universiteit Nyenrode, waar hij verbonden was aan het Center for Supply Chain Management, het Nivra en aan het Executive Management Development Center. Hij is auteur van meer dan 120 artikelen en (mede)auteur negen boeken, waaronder: het Poly Logistiek Zakboekje(4e druk, 2008), Beginnen met Logistiek( 2007) , Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde (4e druk,1999) ,Werken met distributie-logistiek ( 3e druk, 2008) , Van Logistiek naar Supply Chain Management ( 2001), Werken met Supply Chain Management ( 2006), European Distribution and Supply Chain Logistics ( 2003) en Logistics: Principles & Practice ( 2006) Daarnaast redacteur geweest van de Kennisbanken Logistiek en Supply Chain Management. Op vele logistieke congressen is hij spreker en/of dagvoorzitter. Sinds 1984 is hij parttime werkzaam als management-consultant en belast met projecten op het gebied van de distributielogistiek en SCM in uiteenlopende branches; vanaf 1992 onder de eigen naam Largo B.V. te Amersfoort. Hij is voorzitter geweest van de visitatiecommissie bij de hbo-opleidingen Technische Bedrijfskunde In verschillende functies is hij betrokken (geweest) bij de Vereniging Logistiek Management (in 2004 benoemd tot erelid) en bij de VEDIS (Vereniging voor Distributie Economie).Hij is lid van de Europese Logistieke Associatie (ELA) en de Amerikaanse beroepsorganisatie Council of Logistics Management (CLM), welke in 2005 is herdoopt tot Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP).

Andere boeken door Ad van Goor

Over Walther Ploos van Amstel

Dr. Walther Ploos van Amstel is professor in CityLogistics and Urban Technology at Amsterdam University of Applied Sciences. His focus is on sustainable city logistics, e-mobility, light electric vehicles, urban consolidation centres and horizontal and vertical collaboration.

Andere boeken door Walther Ploos van Amstel

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde

Deel 1- Deelsystemen
2. Voorraadmanagement en DRP
3. Distributiecentra
4. Materials handling
5. Transportmodaliteiten
6. Routeplanning

Deel 2 – Toepassingen
7. Omni-channeldistributie
8. Retaillogistiek
9. Europese distributielogistiek
10. Logistieke dienstverlening
11. Van fysieke distributie naar supply chain management

Deel 3 – Instrumenten
12. Productiekarakteristieken
13. Economic trade-offs
14. Kostenbeheersing
15. Beheersing in pijplijnen

Literatuur
Illustratieverantwoording
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fysieke distributie