Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Taal van de gespecialiseerde mediator

Voorbeelden en interventies voor specifieke aandachtsgebieden

Paperback Nederlands 2019 9789012404266
Verkooppositie 5112
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je in welke situatie stelt, maar ook hóe je de vraag stelt. De taal die je als mediator gebruikt hangt ook af van het aandachtsgebied waarin je werkzaam bent. Zo zal bijvoorbeeld een mediator in familiezaken een andere taal bezigen dan een mediator in bouwzaken.

Wij hebben ons bekende mediators met een ruime ervaring op specifieke terreinen gevraagd om voorbeeldvragen en interventies op hun specifieke terrein aan te leveren. Die voorbeeldvragen en interventies zijn onder onze redactie in dit boek opgenomen. Dit met als doel om mediators op specifieke terreinen te helpen om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal bij het stellen van vragen en het doen van interventies biedt.

Dit boek is het vervolg op ons boek Taal van de mediator, waarin we hebben gekozen voor een algemene, praktische aanpak met als uitgangspunt de faciliterende en probleemoplossende stijl om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Evenals dat boek is dit een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is ook dit boek geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf.

Specificaties

ISBN13:9789012404266
Trefwoorden:mediation, interventie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:98
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:3-4-2019
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eva Schutte

Eva Schutte heeft zich als advocaat/mediator volledig toegelegd op (de begeleiding van) zakelijke mediations. Zij was jarenlang als partner verbonden aan een groot advocatenkantoor. Sinds 2011 is zij mede-oprichter/partner van ReulingSchutteDeWaard, een niche kantoor op het gebied van ADR.

Andere boeken door Eva Schutte

Over Monique van de Griendt

Monique van de Griendt is directeur van Dialogue Coaching & Consultancy, dat zij in 2003 oprichtte. Zij heeft een uitgebreide ervaring in de advocatuur en medische wereld als adviseur, coach, trainer en facilitator voor managers en professionals. Zij is NMI gecertificeerd mediator en gespecialiseerd in bemiddeling bij maatschapconflicten, conflicten in andere samenwerkingsverbanden en arbeidsconflicten.

Andere boeken door Monique van de Griendt

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taal van de gespecialiseerde mediator