Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wegwijs in de Successiewet. Editie 2020

Paperback Nederlands 2020 9789012406123
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting. Achtereenvolgens komen in dit boek aan de orde het belastbaar feit, de fictiebepalingen, waardering, tarief en vrijstellingen, bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, internationale aspecten en de formele bepalingen die betrekking hebben op de Successiewet 1956.

Aan de civielrechtelijke aspecten van de behandelde onderwerpen wordt op compacte wijze aandacht besteed door middel van een praktische verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen. De stof wordt geïllustreerd door vele praktijk- en cijfervoorbeelden. Deze druk is geactualiseerd op basis van de per 1 juli 2020 geldende wet- en regelgeving en de tot dan toe verschenen jurisprudentie.

Wegwijs in de Successiewet is door de didactisch verantwoorde opbouw in het bijzonder geschikt als studieboek voor notariële en fiscale (praktijk)opleidingen en heao’s. Daarnaast is het boek voor (kandidaat-) notarissen, accountants en belastingadviseurs door zijn hoge actualiteitswaarde en heldere voorbeelden een onmisbare publicatie die antwoord geeft op vele vragen uit de praktijk van alledag.

Specificaties

ISBN13:9789012406123
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:584
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:25
Verschijningsdatum:21-9-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frans Sonneveldt

Frans Sonneveldt (1958) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Andere boeken door Frans Sonneveldt

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegwijs in de Successiewet. Editie 2020