Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De secretaresse als Gatekeeper

Paperback Nederlands 2006 9789013040180
Voormalig top 100Totaal 17 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In deze tijd, waarin de mogelijkheden om te communiceren en te informeren zich alsmaar uitbreiden, is het voor jou als secretaresse steeds belangrijker geworden de informatie die op je afkomt te beheersen en te sturen. Denk bijvoorbeeld aan het telefoonverkeer, de sms-berichten, e-mail, digitale nieuwsbrieven, digitale verslagen van vergaderingen, post, tijdschriften enzovoort. Hoe selecteer je wat prioriteit heeft? En hoe selecteer je wat kan blijven liggen? Hoe zorg je ervoor dat je het hoofd koel houdt, maar het werk wel binnen de geplande tijd kunt realiseren?

Om je daarbij te helpen, zijn in dit boek de competenties die je nodig hebt in deze rol als 'gatekeeper', stuk voor stuk vertaald in concreet gedrag. Drie auteurs werken in elk hoofdstuk een van die competenties uit. Zij benaderen die competenties vanuit de invalshoeken informatiemanagement, timemanagement en communicatieve vaardigheden. Per invalshoek wordt een praktijksituatie beschreven en krijg je handige tips. 'De Secretaresse als Gatekeeper' 'is daarmee een boek vol handvatten voor jouw dagelijkse praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789013040180
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:102
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kristine Ates

Kristine Ates helpt managementondersteuners hun functie vol passie en overtuiging uit te voeren. Zij is master in NLP. Ze geeft met veel plezier trainingen en teamcoaching op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Op een betrokken, praktische manier geeft ze tips en tools om vanuit de ondersteunende rol meer invloed te krijgen op dagelijkse praktijksituaties. Haar drive is om het beste van secretaresses en secretariaten naar boven te halen en ze een stap verder te brengen in de organisatie. Ze heeft verschillende boeken geschreven over het vakgebied van secretaresses. Zij is eigenaar van KMK Trainingen in Hilversum: www.kmktrainingen.nl.

Andere boeken door Kristine Ates

Over Marianne Smits

Marianne H.M. Smits is als senior-adviseur & innovatiecoach dagelijks actief in het optimaliseren van werkwijzen in organisaties. Haar passie is effectief werken, digitaal archiveren en innovatie zoals Het Nieuwe Werken en het gebruik van sociale media. Daarnaast is zij al jarenlang een enthousiaste en ervaren trainer, workshopleider en auteur. Van haar hand verschenen diverse boeken bij Management Support/Kluwer en Vakmedianet, waaronder Werken in plaats van e-mailen, Effectief digitaal vergaderen, Manage uw werk; beter presteren door organiseren en Het opzetten van een secretaressepool. Regelmatig tref je artikelen van haar hand aan in populaire vaktijdschriften. Zowel haar boeken als haar artikelen kenmerken zich doordat zij als geen ander in staat is theorie aan de praktijk te koppelen. Marianne in een aantal woorden: inspirator met passie voor innovatie; effectief in digitaal werken; @nders werken (doen wat ertoe doet, plaats- en tijdonafhankelijk, Leaner); optimaliseren van huidige werkwijzen; sport(psychologie) en bovenal: mensen!

Andere boeken door Marianne Smits

Over Peter Vos

Peter Vos is een zeer ervaren trainer en auteur van meerdere boeken. Hij werkt zo’n 50 procent van zijn tijd voor secretaresses, managementassistenten oftewel professionele ondersteuners. Hij is naast trainer ook personal coach.

Andere boeken door Peter Vos

Inhoudsopgave

1. Organiseren
2. Stressbestendigheid
3. Plannen
4. Klantgerichtheid
5. Flexibiliteit
6. Communiceren
7. Organisatiesensitiviteit
8. Assertiviteit
9. Analyseren
10. Initiatiefrijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De secretaresse als Gatekeeper