Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Huis op orde!

De rol van HR bij praktisch personeelsmanagement

Paperback Nederlands 2007 9789013040432
Niet leverbaar.

Samenvatting

Doel van het boek 'Huis op orde! De rol van HR bij praktisch personeelsmanagement' is duidelijk te maken dat HR pas toegevoegde waarde kan tonen als zij haar primaire zaakjes goed heeft geregeld. Het lijnmanagement heeft nu eenmaal geen of onvoldoende verstand van zaken als arbowetgeving, arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht en verzekeringen.

Natuurlijk blijven POP, beoordelings-, selectiegesprekken, et cetera een lijn verantwoordelijkheid, maar HR kan door haar kennis en ervaring lijnmanagers ondersteunen bij het voorbereiden en voeren van de verschillende gesprekken. Ook kan HR op beleidsniveau een bijdrage leveren aan het creëren van een aantrekkelijk imago als werkgever waardoor sollicitanten zichzelf aandienen en de zittende medewerkers blijvers worden. Als zij dan ook nog door allerlei gebruikersvriendelijke E-HRM toepassingen haar administratieve handen meer vrij heeft, kan zijn met flair en air trends in gang te zetten of er mimimaal snel(ler) op in te spelen.

'Huis op orde!' is geschreven door en voor HR-professionals. Het is een praktisch boek vol met tips, tools en aandachtspunten over ondermeer arbeidsovereenkomsten, leeftijdsbewustpersoneelsbeleid, competentie- en gezondheidsmanagement, selectie-, functionerings-, POP-, beoordelings- ontslag- en exitgesprekken, CAO's, werknemersverzekeringen, diversiteit, loopbaan- en arbobeleid, re-integratie, loopbaanbeleid, arbeidsmarktcommunicatie, dossiervorming en personeelsinformatiesystemen, personeelsplanning, etc

Specificaties

ISBN13:9789013040432
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:294
Druk:1

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacco van den Berg

Jacco van den Berg is directeur van Van den Berg Training & Advies. Zijn bureau ondersteunt al tien jaar mens en organisatie in hun ontwikkeling. Van den Berg Training & Advies is specialist op het gebied van competentie- en performancemanagement en leiderschapsontwikkeling. Van den Berg schreef vele boeken en artikelen over de onderwerpen werving en selectie, beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken, coachen, leidinggeven en ziekteverzuim. Zo is hij auteur van het GROTE gesprekkenboek, het handboek werving en selectie, POP in Nederland en vele andere praktische boeken. Hij is columnist van het tijdschrift Personeelbeleid en levert wekelijks een bijdrage aan de rubriek Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.

Andere boeken door Jacco van den Berg

Over Peter Mackaay

Peter Mackaay heeft tientallen jaren ervaring als manager en organisatieadviseur bij onder meer Postbank en ING, waarbij hij vanuit diverse functies betrokken raakte bij verandermanagement, coaching en management development. Sinds een aantal jaren is hij werkzaam als zelfstandig coach/trainer vanuit Mackaay Coaching & Advies.

Andere boeken door Peter Mackaay

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Hr spreekt!
2. Zorgen voor goede mensen in de juiste functies
3. Weten en sturen door cijfers en letters
4. Het beter en goed houden, en behouden van medewerkers
5. Scheiden moet je leiden
6. Koploper bij nieuwe ontwikkelingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huis op orde!