Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wijzigingen van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder pensioen

Paperback Nederlands 2007 9789013047783
Niet leverbaar.

Samenvatting

De vele wijzigingen in het afgelopen decennium in civiele, fiscale en financiële wet- en regelgeving en de vaak hoge en moeilijk budgetteerbare kosten van pensioenregelingen, hebben veel werkgevers ertoe gebracht de pensioenregeling te wijzigen.

Het contractuele karakter van de pensioenovereenkomst en het feit dat pensioen een arbeidsvoorwaarde is, betekent dat de arbeidsrechtelijke regels van toepassing zijn. Echter, gezien het bijzondere karakter van de pensioenovereenkomst kunnen de leerstukken met betrekking tot het wijzigen van arbeidsvoorwaarden hierop niet onverkort worden toegepast. Dat maakt het interessant om te bezien welke plaats het wijzigen van een pensioenregeling inneemt binnen het arbeidsrecht.

Dit boek geeft inzicht in de mogelijkheden om een collectieve pensioenovereenkomst te wijzigen en welke invloed de invoering van de PW heeft op de mogelijkheid tot wijziging van de collectieve pensioenovereenkomst. Daarbij worden de nieuwe bepalingen afgezet tegen de bepalingen zoals deze van toepassing zijn of waren onder de PSW.

Dit boek geeft daarmee handvatten aan beleidsbepalers van pensioen, arbeidsjuristen met interesse voor pensioen, pensioenjuristen die willen kunnen teruggrijpen op het arbeidsrecht en verder eenieder die zich in de praktijk bezighoudt met (het wijzigen van) pensioenregelingen.

Specificaties

ISBN13:9789013047783
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:172
Druk:1
Verschijningsdatum:31-8-2007
Hoofdrubriek:Personal finance

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Edwin Schop

Edwin Schop studeerde bedrijfseconomie (EUR) en arbeidsrecht (UvA). Hij is werkzaam bij een medeoprichter van Flexis Groep, adviseurs in collectieve arbeidsvoorwaarden. Daar houdt hij zich in opdracht van met name werkgevers en ondernemingsraden bezig met het opzetten en wijzigen van het arbeidsvoorwaardenbeleid, collectieve arbeidsvoorwaardenregelingen, in het bijzonder pensioen.

Andere boeken door Edwin Schop

Inhoudsopgave

Voorwoord

Lijst van afkortingen

1. Inleidende beschouwing
2. Wijziging van arbeidsvoorwaarden
3. Pensioen gekwalificeerd
4. Wijziging van de pensioenregeling
5. Afsluitende beschouwing

Literatuurlijst
Rechtspraakregister
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wijzigingen van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder pensioen