Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?

Paperback Nederlands 2015 9789013133486
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Hoe waardeer je maatschappelijk initiatief?' is geschreven om publiek ondernemerschap te ontwikkelen. Publieke ondernemers zijn burgers met idealen en uitvoerbare ideeën. Het zijn ook professionals die met hun bedrijf oplossingen vinden voor maatschappelijke vraagstukken. Of ambtenaren die vernieuwing en systeemverandering hand in hand laten gaan. Publieke ondernemers maken maatschappelijk initiatief op het snijvlak van overheid, markt en samenleving mogelijk.

De auteurs illustreren aan de hand van een tiental voorbeelden een rijk palet aan dilemma’s, knelpunten en lessen voor publieke ondernemers. Daarnaast presenteren ze een waarderingsinstrument waarin de belangrijkste waarden van overheid, markt en samenleving samenkomen. Met dit instrument zet u de eerste stap om van uw initiatief een echt publieke onderneming te maken.

De participatiesamenleving staat in bloei en de overheid trekt zich terug. Of die wil zich terugtrekken, maar hoe? De meeste initiatieven ontstaan lokaal, op buurt-, wijk- en dorpsniveau. Onze verzorgingsstaat is echter centraal georganiseerd. Lokaal willen burgers juist het verschil maken. Ze willen hun directe leven, groener, zuiniger, socialer, beter of mooier maken. Maar dat verschil is voor overheden moeilijk te waarderen.

Specificaties

ISBN13:9789013133486
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:108
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?
Jaap Peters | 6 januari 2016
Het zijn verwarrende tijden, zeker ook in gemeenteland, en het overzichtelijke Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief? (108 pagina’s) doet een poging burgers met een initiatief wegwijs te maken in het doolhof van het gemeentelijk ambtelijk apparaat.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?
Albert Jan Kruiter 10 december 2015 Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief? is geschreven om publiek ondernemerschap te ontwikkelen. Het leert u waarderen wat niet overeenkomt met onze regels, protocollen en procedures. Een preview.

Over Albert Jan Kruiter

Albert Jan Kruiter is werkzaam bij de Campus Den Haag.

Andere boeken door Albert Jan Kruiter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?