Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gedeeld leiderschap

Veerkracht door nieuwe vormen van samenwerken, organiseren, leren en leiderschap

Paperback Nederlands 2012 9789023250180
10
Voormalig top 10Totaal 70 dagen
EvergreenTotaal 365 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Winnaar Managementboek van het Jaar 2012!

Wat is gedeeld leiderschap?
Nieuwe vormen van organiseren en samenwerken vragen om een nieuw soort leiderschap. De figuur van de formele leider, meestal de manager zal plaats maken voor een leiderschapsproces. Dit sociale proces zal gezamenlijk worden ingevuld door individuen die over specifieke leiderschapskwaliteiten beschikken. Leiderschap is dan het resultaat van co-creatie. Door leiderschap te delen wordt de kwaliteit daarvan beter en zullen de resultaten ook op een hoger niveau komen te liggen.

'Gedeeld leiderschap' bestaat uit twee fraai omwikkelde exemplaren die inhoudelijk identiek zijn en qua vormgeving totaal verschillen. Het is de bedoeling dat de lezer één exemplaar doorgeeft aan iemand anders. Dit vanuit de gedachte "Je moet delen om te kunnen vermenigvuldigen" (Kevin Kelly, 1999).

Specificaties

ISBN13:9789023250180
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:194
Druk:3
Verschijningsdatum:4-4-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (4)

Gedeeld leiderschap - 'Bijzonder prettig leesbaar boek'
Elly Stroo Cloeck | 4 maart 2020
Om mijn juryvaardigheden nog wat verder aan te scherpen (ik zit in de jury van Managementboek van het Jaar 2020) herlas ik Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld uit januari 2011. Dit was de winnaar van #mgtboek2012.
Lees verder
Gedeeld leiderschap
Renze J. Klamer | 24 oktober 2016
Gedeeld leiderschap
Mirella Visser | 5 januari 2012
'Gedeeld leiderschap' is een uniek boek! Voordat je het openslaat word je al aan het denken gezet. Het bestaat namelijk uit twee totaal verschillend vormgegeven exemplaren, maar met dezelfde tekst. Geef een exemplaar weg en je zit direct in het thema van het boek: kennis delen is een voorwaarde om te groeien.
Lees verder
Gedeeld leiderschap
Ben Kuiken | 10 augustus 2011
De manier waarop wij organisaties hebben ingericht, voldoet niet meer. In het boek Gedeeld Leiderschap gaan Jelle Dijkstra en Peter Paul-Feld op zoek naar nieuwe vormen. Hun concept van gedeeld leiderschap biedt houvast, ook voor managers.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
15 stemmen
6
2
2
3
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Verslag Managementboekengala 2012
Hans van der Klis 30 maart 2012 Gedeeld leiderschap van Paul-Peter Feld en Jelle Dijkstra is op het Managementboekengala 2012 uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2012. Hun visie op de vormgeving van het sociale proces dat aan leiderschap ten grondslag zou moeten liggen, werd door de jury onder leiding van consultant Willy Egberink ‘het meest vernieuwend, praktisch, toegankelijk en verfrissend’ omschreven.
nieuws
Gedeeld Leiderschap Managementboek van het Jaar 2012
Justin van Lopik 16 maart 2012 De winnaar van Managementboek van het Jaar 2012 is bekend. Het boek Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra & Paul-Peter Feld mag dit jaar de titel dragen. De jury maakte gisteren de winnaar bekend tijdens het 9e Managementboekengala in de Rode Hoed te Amsterdam.
interview
Jelle Dijkstra: ‘We werken met een leiderschapsmodel uit de tijd van de farao’s’
Ben Kuiken 24 mei 2011 De manier waarop wij samenleven en werken, is drastisch aan het veranderen. Het oude model van command & control heeft afgedaan. Maar wat is het alternatief? In het boek Gedeeld leiderschap zoeken Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld naar een nieuw model.

Over Jelle Dijkstra

Dr. Jelle Dijkstra is expert op het gebied van organiseren, leren, leiderschap en HRM en richt zich hierbij vooral op nieuwe mogelijkheden die Internet, mobiele communicatie en de sociale media bieden. Hij heeft een eigen adviespraktijk, voert onderzoek uit, geeft lezingen en cursussen en publiceert veelvuldig. Samen met klanten, topprofessionals, collega-wetenschappers en anderen ontwikkelt hij innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Een voorbeeld van zo'n vraagstuk is het effectief toepassen van gedeeld leiderschap binnen (management)teams en bij samenwerking tussen organisaties en zelfstandigen.

Andere boeken door Jelle Dijkstra

Over Paul-Peter Feld

Paul-Peter Feld volgde zijn HRM-opleiding aan de Fontys Hogeschool, heeft een Master van TiasNimbas Business School en doorliep een postdoctorale opleiding op het gebied van management, organisatie en strategie bij IMD in Lausanne. In 1997 trad Feld in dienst bij Nicholson International te Amsterdam en maakte het jaar daarop de overstap naar Libertel (het latere Vodafone), waar hij diverse HR-managementrollen vervulde binnen Sales, Marketing en Shared Services. In 2003 begon hij bij Xerox Strategic Services Group als Manager Organisatie & People Development en werd in mei 2007 benoemd tot Director Human Resources & Organisation bij Xerox Nederland. Zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden liggen op het snijvlak van strategie, organisatie en mensen.  Feld is samen met Jelle Dijkstra mede auteur van diverse HR-boeken waaronder het in februari 2011 verschenen 'Gedeeld leiderschap'. Tevens is hij gastdocent aan diverse Business Schools.

Andere boeken door Paul-Peter Feld

Inhoudsopgave

Colofon
Voorwoord
Noot van de auteurs
Samenvatting
Aanleiding
Opzet

-Ontwikkelingen die het nodig maken de manier van organiseren, werken en leiding geven te vernieuwen
-Hoe vertalen we deze ontwikkelingen naar uitgangspunten voor nieuwe vormen van samenwerken,
organiseren en leiderschap?
-De vaste hiërarchische organisatie gaat verdwijnen
-Werken in 'hubs' en 'extended organisations'
-Gedeeld leiderschap
-Hoe kunnen diverse partijen bijdragen aan deze ontwikkelingen?

Slot
Literatuur
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gedeeld leiderschap