Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Gedeeld leiderschap

'Gedeeld leiderschap' is een uniek boek! Voordat je het openslaat word je al aan het denken gezet. Het bestaat namelijk uit twee totaal verschillend vormgegeven exemplaren, maar met dezelfde tekst. Geef een exemplaar weg en je zit direct in het thema van het boek: kennis delen is een voorwaarde om te groeien.

Mirella Visser | 5 januari 2012

Maar welk deel geef je weg? Het praktische kleurrijke werkboek of het mooie ingebonden exemplaar? Dat ligt aan de manier waarop jij het beste leert en leest. De auteurs laten in feite twee methoden zien, zonder daaraan een oordeel te verbinden. Als lezer kies je zelf wat bij je past. En dat geldt ook voor de ontwikkelingen op het gebied van samenwerken in organisaties, het onderwerp van het boek. De traditionele organisatie verliest snel aan betekenis en nieuwe manieren van organiseren ontstaan. Auteurs beschrijven helder de zeven voornaamste ontwikkelingen op dit gebied: van co-creatie (het gezamenlijk scheppen van waarde door meerdere partijen, inclusief consumenten), tot de toenemende transparantie in de samenleving (social media) en grote veranderingen in arbeidsrelaties (flexibilisering, ZZP-ers). Het mooie van deze nieuwe manier van denken over leiderschap is de ruimte die het biedt door de afwezigheid van 'de heilige graal'. Het gaat om de zoektocht, of, zoals ik het zelf ervaar als ik het boek lees, de creatietocht. Geen geklaag over de overvloed aan informatie die we uit vele bronnen dagelijks ophalen, of de toenemende transparantie wat betreft leiderschap, zoals in het oude leiderschap. Maar acceptatie van deze ontwikkelingen als uitgangspunt voor de vraag: hoe zien de nieuwe organisaties eruit? Traditionele statische organisaties maken plaats voor ketens en netwerken die organisch en dynamisch werken. Dat heeft gevolgen voor leiderschap, dat niet langer een afgebakende taak zal zijn, maar even dynamisch, sociaal en organisch zal verlopen. Nieuwe leiders in nieuwe vormen van samenwerking hebben andere kwaliteiten nodig: zoals persoonlijke kracht, passie en het vermogen om dilemma's te verbinden vanuit de onderliggende waarden. Het boek besteedt ook aandacht aan nieuwe vormen van leren, die onvermijdelijk met deze ontwikkelingen gepaard gaan. Auteurs zijn in staat om het onderwerp op alle niveaus te belichten en schuwen geen zelfkritiek: nieuwe organisaties hebben een nieuw dynamisch HR-beleid nodig waarin HR als het ware de makelaar is tussen de organisatie zelf en de netwerken waar de organisatie deel van uitmaakt. Kortom, een zeer volledig en intrigerend boek over de toekomst van leiders, volgers en hun organisaties.

Over Mirella Visser
Mr Mirella Visser is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, dat adviseert over strategische leiderschapsvraagstukken, en is een veelgevraagd spreker op internationale managementconferenties. Zij is lid van de raad van advies van het European Leadership Platform en ambassadeur van het Greenleaf Center for Servant Leadership Europe. Mirella is tevens lid van het expertpanel Commissariaat van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD). Ook adviseert zij de Europese Commissie op het gebied van vrouwen in besluitvormende functies. In haar carrière vervulde Mirella verschillende managementposities bij ING en was deel van de managementboard van ING in Hong Kong, verantwoordelijk voor business units in Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand en Hong Kong. Bij KPMG leidde zij post-merger integrations van internationale financiële dienstverleners. Van 2006 tot 2011 was zij lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Swets & Zeitlinger, wereldleider op het gebied van abonnementenadministratie van professionele informatie. In 2007 werd Mirella genomineerd voor de titel van 'European of the Year' vanwege haar inspanningen voor het promoten van vrouwelijk leiderschap. Mirella is de co-auteur van 'Women on Boards, Moving Mountains' (2007) en haar Nederlandse boek 'De Zijderoute naar de Top' over strategisch leiderschap voor vrouwen was een van de 6 genomineerden voor de titel van Managementboek van het Jaar 2010.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden