Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Veranderen in meervoud

Een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde

Paperback Nederlands 2020 9789024427901
Verkooppositie 5217Hoogste positie: 5217
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als professional in het werken met individuen, groepen, organisaties en samenlevingsverbanden heb je behoefte aan praktische kennis. Je wilt weten wat je kunt doen en hoe je moet handelen als je in samenwerking met anderen een bepaalde verandering wilt realiseren. In dit basisboek van sociale veranderkunde leer je vanuit een interdisciplinaire visie om meervoudig te handelen, dat wil zeggen constructief omgaan met verschillen, conflicten en tegenstrijdige perspectieven in een verandertraject.

Na een introductie in het kennisgebied, wordt er vanuit de achter ons liggende West-Europese geschiedenis van het denken over veranderen en veranderbaarheid van mens en samenleving, drie veranderkundige modellen geconstrueerd: een sociaaltechnologisch model, een persoonsgericht model en een maatschappijkritisch model van veranderen. Vanuit deze drie perspectieven en op basis van praktijkgerichte onderzoeken naar methodiek worden ten slotte conclusies getrokken naar een meervoudige benadering van veranderen, gericht op herstel van de balans tussen de belangen van natuur, mens en maatschappij. Versterking van het zelfregulerend vermogen van systemen wordt voorgesteld als een centraal concept van de sociale veranderkunde.

Bij dit boek hoort ook een website. Bij elk hoofdstuk staan verwerkingsopdrachten, oefeningen, toetsvragen, filmmateriaal, een begrippentrainer en links. Op de website voor docenten zijn didactische aanwijzingen en ander materiaal opgenomen ter ondersteuning bij de colleges.

Naast de nieuwe website is bij deze herdruk gelet op zo helder mogelijk taalgebruik, het aantrekkelijk maken van de lay-out door visualisaties en foto’s in het boek op te nemen. Ook zijn voor studenten herkenbare voorbeeldsituaties opgenomen, met name rond het actuele vraagstuk van verduurzaming. Het thema ‘verduurzamen’ is als een soort van rode draad door het hele boek heen geweven.

Veranderen in meervoud is bestemd voor studenten die op HBO- of WO niveau worden opgeleid tot professionals in de sociale interventie. Ook voor uitvoerende sociale professionals, leidinggevenden, bestuurders, onderzoekers, psychologen, ecologen, sociologen, economen en politici is het boek te gebruiken.

Specificaties

ISBN13:9789024427901
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:396
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:7-5-2020
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gerard Donkers

Gerard Donkers is zelfstandig onderzoeker, auteur en docent aan masteropleidingen op het gebied van sociale interventie. Hij is tevens auteur van Naar een veilige school. Versterking van het zelfregulerend vermogen van leerlingen, professionals en school in omgaan met agressie en Grondslagen van veranderen. Naar een methodiek zonder keurslijf.

Andere boeken door Gerard Donkers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veranderen in meervoud