Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Allianties voor een duurzame toekomst

Naar waardengedreven samenspel tussen organisaties

Paperback Nederlands 2023 9789024455508
Verkooppositie 3343Hoogste positie: 3343
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑02‑2023
34,95

Samenvatting

Dit boek is een inspiratiebron voor bestuurders, toezichthouders en verandermanagers die met nieuwe samenwerkingen willen bijdragen aan een positieve en duurzame wereld.

• Voor iedereen die wil samenwerken aan economische voorspoed en maatschappelijk welzijn
• Bereidt studenten voor op een rol binnen internationale, duurzame allianties
• Van de auteur van Veranderen als samenspel en Perspectieven op leiderschap

Wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheid en welvaartverdeling noodzaken organisaties om nieuwe vormen van samenwerking te zoeken op weg naar economische en maatschappelijke verandering.

Waardengedreven allianties zijn daar een goed voorbeeld van. Ze zijn dé manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het creëren en ontwikkelen van duurzame allianties is echter niet eenvoudig. De omgeving stelt tegenstrijdige eisen en er bestaan spanningen tussen belanghebbenden.

In dit boek beschrijven de auteurs twaalf paradoxen waarmee allianties te maken krijgen en ze bieden handvatten om met die paradoxen om te gaan. De theoretische inzichten, praktische methoden en inspirerende voorbeelden in dit boek helpen bestuurders, toezichthouders en verandermanagers hun blik te richten op een positieve en duurzame toekomst en resultaat te boeken binnen waardengedreven allianties.

Specificaties

ISBN13:9789024455508
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2023
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek en Leiderschap’ aan Esade Business School in Barcelona (Spanje), hoogleraar Organisatieverandering aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap is tevens hoogleraar ‘Internationaal leiderschap’ en voorzitter van de interfacultaire groep Internationaal Leidershap bij CEMS, The Global Alliance in Management Education. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en Rector van Sioo, Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde.    Als onafhankelijk adviseur ondersteunt Jaap maatschappelijke organisaties en wereldwijde allianties in hun ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap, waaronder Allianties voor een Duurzame Toekomst (Boom, 2023) Veranderen als Samenspel (Boom, 2018), Perspectieven op Veranderen (Boom, 2017), Perspectieven op Leiderschap (Boom, 2017), Veranderen van Maatschappelijke organisaties (Business Contact, 2017) en Leiders in Cultuurverandering (Van Gorcum, 2014) en Verandermanagement in 28 lessen (Business Contact, 2013). Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Andere boeken door Jaap Boonstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Allianties voor een duurzame toekomst