Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Piekeren over zelfdoding

een stapsgewijze methode om minder last te hebben van gedachten over zelfdoding

Paperback Nederlands 2024 9789024466719
Verkooppositie 2605Hoogste positie: 2605
Nog niet verschenen, verwacht op 07‑10‑2024
23,50

Samenvatting

Iedereen denkt wel eens aan de dood in het algemeen. Bijvoorbeeld als er iemand is overleden of als er iemand in je omgeving ernstig ziek is. Dat is normaal en heeft verder geen gevolgen. Denken aan zelfdoding is anders.
Gedachten aan zelfdoding beginnen vaak als bescherming tegen het ergste wat je zou kunnen overkomen. Maar soms krijgen gedachten aan zelfdoding iets dwangmatigs en zijn ze moeilijk te onderdrukken of te stoppen. In dit boek wordt het denken aan zelfdoding benaderd als een bijzondere vorm van piekeren. Mogelijkheden om een emotionele crisis af te wenden worden met praktische tips beschreven. Je leert je gevoelens en dwangmatige gedachten over suïcide onder controle te krijgen. Het boek is nuttig en nodig omdat veel mensen die met suïcidaliteit worstelen het moeilijk vinden erover te praten en niet naar de huisarts of hulpverlener gaan.
Over de auteur(s):
Prof. dr. A.J.F.M. (Ad) Kerkhof schreef eerder het succesvolle Boom Hulpboek Piekeren (in het Engels vertaald en uitgegeven bij McGraw Hill als Stop Worrying). Bregje van Spijker promoveerde op het onderwerp 'Leven onder controle - Een zelfhulpcursus voor het verminderen van gedachten aan zelfdoding'

Specificaties

ISBN13:9789024466719
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:7-10-2024
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Piekeren over zelfdoding