Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat zou Simone de Beauvoir doen

Gids voor een authentiek leven

Paperback NL 2022 9789025908386
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Simone de Beauvoir was een van de belangrijkste filosofen uit de 20ste eeuw. Ook de afgelopen jaren staat zij opnieuw in de aandacht. Dit boek is een oproep om in de geest van De Beauvoir authentiek te leven.

Skye Cleary leidt ons langs thema’s als vriendschap, romantische liefde, huwelijk, kinderen en de dood. Ze toont hoe De Beauvoir zelf worstelde om haar eigen pad te vinden, in een tijd even chaotisch en verontrustend als de onze. Cleary maakt hiermee de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

'Ten eerste complimenten aan de vertalers voor hun uitstekende werk met veel flow. Ten tweede is zowel de opzet als vorm van dit boek ijzersterk. Cleary kiest voor een tamelijk klassieke opzet – eerst het theoretische raamwerk van De Beauvoir, daarna door naar geleefde thema’s – maar het werkt. Deels vanwege de thema’s (zoals authenticiteit binnen vriendschap, romantische liefde, moederschap of rebellie) maar vooral ook omdat Cleary de levens van De Beauvoir, maar ook die van zichzelf en haar vrienden beschrijft, en openhartig vertelt over haar tijd in het leger of de onderdrukkende relatie waar ze maar net is uitgekomen. Cleary laat met autoriteit én bescheidenheid helder zien dat authentiek leven vaak verdomd moeilijk is, maar ook de moeite waard.' - Trouw, vier sterren en 'een van de beste filosofieboeken van het jaar'

Specificaties

ISBN13:9789025908386
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Ten Have
Verschijningsdatum:20-9-2022
Hoofdrubriek:Filosofie

Expertrecensies (1)

Wat zou Simone de Beauvoir doen? - ‘Een prettige introductie’
Sippy van Akker | 29 december 2022
Voor me ligt ‘Wat zou Simone de Beauvoir doen? Gids voor een authentiek leven’ van de aan de Columbia University verbonden filosofe Skye Cleary. Dit was mijn eerste introductie in het werk van Simone de Beauvoir en maakt dat ik zeker verder zal duiken in het werk van deze Franse feministische filosofe. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat zou Simone de Beauvoir doen