Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leven met een psychotische stoornis

Paperback Nederlands 2011 9789031339792
Verkooppositie 2802Hoogste positie: 2802
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Stemmen, geluiden, beelden en allerlei ideeën komen ongevraagd je hoofd binnen. Door deze vreemde waarnemingen raakt de geest ervan overtuigd dat er iets bijzonders aan de hand is. Er ontstaat chaos, controleverlies, paniek of apathie. Deze "kortsluiting in het hoofd" is typerend voor een psychose. Niet alleen degene die een psychose doormaakt, maar ook de omgeving weet zich vaak geen raad met wat er gebeurt. Het is immers bizar te zien hoe een geliefd persoon verandert in een ander, onbegrijpelijk en soms zelfs gevaarlijk mens.

Een psychose maakt veel kapot. Het contact met de normale belevingswereld, de eigen gedachten en het zelfvertrouwen raakt ernstig verstoord. Maar ook het contact met de sociale omgeving – familie, geliefden en vrienden – staat onder grote druk.

Leven met een psychotische stoornis is een zelfhulpboek voor zowel patiënten als hun partners en familieleden. Naast een uitgebreide beschrijving van de verschillende ziektebeelden, oorzaken en prognoses, geeft Martin Appelo talrijke praktische "leefregels" voor de patiënt en zijn omgeving. Het is daarom een nuttig en verhelderend vademecum voor mensen die aan een psychotische stoornis lijden en een onmisbare leidraad voor iedereen die beroepsmatig of privé met hen te maken heeft.

Leven met een psychotische stoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ.

Specificaties

ISBN13:9789031339792
Trefwoorden:psychotisch
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:7-1-2011
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Martin Appelo

Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog. Hij werkt als hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz Groningen en als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder houdt hij zich intensief bezig met het trainen en begeleiden van GGz-teams in de chronische psychiatrie. Hij promoveerde op onderzoek naar revalidatie bij patiënten met schizofrenie. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen en evalueren van kortdurende educatie- en behandelmodules voor mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Empowerment, self-efficacy en sociale steun staan daarbij centraal.

Andere boeken door Martin Appelo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven met een psychotische stoornis