Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Versterkende groepstraining voor getraumatiseerde pleegkinderen

Tem je draak

Paperback Nederlands 2023 9789036828833
Verkooppositie 5171Hoogste positie: 5171
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze handleiding stelt behandelaren in staat om de groepstraining ‘Tem je Draak’ te geven aan chronisch getraumatiseerde kinderen van 7 tot 12 jaar. ‘Tem je Draak’ bereidt deze kinderen voor op vervolgtherapie en traumaverwerking. De handleiding kan worden gebruikt door psychologen, orthopedagogen, gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten en cognitief-gedragstherapeutisch werkers.
‘Tem je Draak’ is bedoeld voor kinderen die in een pleeggezin wonen, trauma- en stressor gerelateerde klachten hebben en nog niet kunnen of willen praten over hun traumatische ervaringen. Bij de training draait het om psycho-educatie over trauma, hechting en loyaliteit, lotgenotencontact en het aanleren van emotieregulatievaardigheden.
De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten en geeft behandelaren zicht op de problematiek van de kinderen in de groep en op wat zij aan behandeling nodig hebben. De combinatie van ‘Tem je Draak’ voor kinderen met de training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’ voor (pleeg)ouders wordt sterk aanbevolen.
De ontwikkelaars van ‘Tem je Draak’ zijn werkzaam bij Levvel, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en de academische afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het Amsterdam UMC/locatie AMC.

Specificaties

ISBN13:9789036828833
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:212
Druk:1
Verschijningsdatum:22-2-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Versterkende groepstraining voor getraumatiseerde pleegkinderen