Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De populistische revolutie

Paperback Nederlands 2017 9789044631999
Verkooppositie 3093Hoogste positie: 3093
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Een spook waart rond in Europa en de Verenigde Staten: het spook van het populisme. Steeds grotere groepen kiezers vinden dat ze worden buitengesloten door een elite van zakkenvullers die hun belangen verraadt en hun opvattingen negeert. Een jaar geleden had niemand een Brits afscheid van de Europese Unie voor mogelijk gehouden. De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten was een nog grotere verrassing. De doorbraak van Alternative für Deutschland dwong bondskanselier Merkel tot een scherpe koerswijziging naar rechts.

Het populisme toont zijn linkse gezicht in het Syriza van Alexis Tsipras, de president van Griekenland, het Spaanse Podemos van Pablo Iglesias en de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo in Italië. En bij ons is Geert Wilders bij de komende verkiezingen de te kloppen man.
Is het voorbarig om te spreken van een populistische revolutie? Historicus en journalist Hans Wansink is ervan overtuigd dat zich onder de oppervlakte van vluchtige populistische bewegingen een historische ontwikkeling afspeelt van veel langere adem. De hoogtijdagen van de klassieke volkspartijen zijn voorgoed voorbij. Terwijl de beroepspolitici worden opgejaagd door populistische bewegingen op de flanken, trekken de bureaucraten in Den Haag en Brussel het initiatief naar zich toe.

Over Het land van Beatrix:
'Een bijzonder verdienstelijk boek. De eerste serieuze en coherente geschiedenis van Nederland in de afgelopen drie decennia.' - Maarten van Rossem, Historisch Nieuwsblad

Specificaties

ISBN13:9789044631999
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:206
Uitgever:ramsj
Druk:1
Verschijningsdatum:31-1-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Wansink

Hans Wansink (1954) is redacteur en commentator van de Volkskrant. Hij promoveerde in 2004 op De erfenis van Fortuyn. In 2006 won Wansink de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. In 2014 verscheen zijn geschiedenis van hedendaags Nederland: Het land van Beatrix.

Andere boeken door Hans Wansink

Inhoudsopgave

Intro

1. Populisme op z'n Hollands
2. Gemankeerde democratie
3. De populistische logica
4. Een Amerikaanse uitvinding
5. Tea Party, Occupy, Trump
6. Brexit
7. Wir sind das Volk
8. Euroblues
9. Niet zo trots op Nederland
10. De verloedering van het publieke debat
11. Waar blijft de groei?
12. Een populistisch-bureaucratisch regime

Woord van dank
Noten
Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De populistische revolutie