Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De onmisbaren

Een ode aan mijn sociale klasse

Paperback Nederlands 2021 9789044648836
Verkooppositie 925Hoogste positie: 701
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Dit is het verhaal van jullie leven, volharding en opoffering, van mijn worsteling met die opoffering. Dit is het verhaal van een klasse die niet meer leek te bestaan. Bespot en bespuugd, vergeten en genegeerd door de heersende macht. Dit is een verhaal van mensen waar het aan de talkshow tafels en in de boeken vrijwel nooit over gaat. Een klasse van onzichtbaren die onmisbaar blijken.'

Wie een bescheiden inkomen, een klein huis en werk met weinig status heeft, is zogenaamd dom, lui en zonder ambitie. Vergeten, genegeerd en zes jaar eerder dood. Eigen schuld, dikke bult. Had je maar moeten studeren of harder je best moeten doen. Schoonmaker, pakketbezorger, vuilnisophaler, distributiewerker, zorgverlener en miljoenen anderen. Mensen die niet thuis kunnen werken, de hardste klappen vangen en ons land overeind houden.

Arbeiderskind Ron Meyer is woedend én liefdevol over zijn onzichtbare sociale klasse. Zijn verhaal legt de worsteling bloot van een man die zijn klasse ontvlucht maar er telkens weer terugkeert. In een aanklacht tegen de heersende macht en een ode aan zijn vader, een koelmonteur, en zijn moeder, een thuiszorger, brengt hij sociale klasse terug in het publieke debat. Terug van nooit weggeweest uit de samenleving.

Specificaties

ISBN13:9789044648836
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ron Meyer

Ron Meyer (Heerlen, 1981) is bestuurder bij FNV. Hij was eerder partijvoorzitter van de SP, vakbondsbestuurder en campagneleider bij de FNV. In die hoedanigheid was hij een van de drijvende krachten achter de grote schoonmakersstakingen. Met Young & United wist hij de eerste stappen in de afschaffing van het jeugdloon te zetten. Sinds 2006 is hij voorzitter van de SP-fractie in Heerlen. In 2018 verscheen van zijn hand 'Grip, een grondige analyse van de staat van het land'.

Andere boeken door Ron Meyer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De onmisbaren