Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hogere machten

Paperback NL 9789044653991
Nog niet verschenen, verwacht op 31‑01‑2024
24,99

Samenvatting

De langverwachte nieuwe roman van Joost de Vries, een hoogtepunt in zijn oeuvre.

De jaren dertig van de vorige eeuw. James Welmoed ontmoet Elizabeth van Elzenburg. Hij is een sociaal ambitieuze ambtenaar, geslepen, schijnbaar stoïcijns. Zij is een schrijver in de dop, uitbundig, avontuurlijk, onverslaanbaar bijdehand. Niets hebben ze met elkaar gemeen – behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.
Wat volgt is een affaire die door de decennia brandt en zich in geheime kamers afspeelt, terwijl buiten de wereld halsoverkop verandert. Van het koloniale Bandoeng naar Londen tijdens de Blitz, en van het naoorlogse Den Haag tot het revolutionaire Caïro: de twee geliefden ervaren verleiding en afscheid, schaamte, succes, ijdelheid, liefde en verraad – en toch weer liefde.
Hogere machten is een daverend meeslepende vertelling, een liefdesroman zoals je ze zelden nog tegenkomt, van de met de Gouden Boekenuil en Frans Kellendonkprijs bekroonde Joost de Vries.

Joost de Vries (1983) is adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammeren auteur van de romans Clausewitz, De republiek, Vechtmemoires, Oude meesters en meest recent Rustig aan, tijger.

Specificaties

ISBN13:9789044653991
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Prometheus
Verschijningsdatum:31-1-2024

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hogere machten