Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk
Het nieuwe eten volgens de real meal revolutie
Paperback Nederlands 2016 9789045037189Samenvatting
In De Real Meal Revolutie leggen een professor, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet - ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline.
Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie. Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in dit boek kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt De Real Meal Revolutie je een revolutie tot stand te brengen: een gezonder, energieker leven door gewoon weer écht te eten.
Specificaties
Lezersrecensies
Geef uw waardering
Inhoudsopgave
Over de auteurs
-Het Zuid-Afrikaanse experiment
-Pas nog een bamboestengel gegeten?
-Een korte geschiedenis van het menselijk eetpatroon
-De Eerste Grote Voedselramp
-De Tweede Stomp in de Maag
-De Derde Dreun
-De herkomst van banting
-Weg met de koolhydraten
-Het hart van de zaak
-Het banting-manifest. Wat is Banting
-Wat gaat banting voor jou doen?
-Banting nader verklaard
-Hoe moet je beginnen
-Rood, oranje, groen: inleiding
-Praktische tips
-De hobbel
-De tien geboden als je begint met Banting
-Een paar opmerkingen tot besluit
-En nu lekker aan de slag
-Basisingrediënten van banting
-Ontbijt
-Varkensvlees, lamsvlees en rundvlees
-Gevogelte
-Vis en schaal- en schelpdieren
-Bijgerechten en salades
-De wetenschappelijke onderbouwing van het bantingdieet
Bibliografie
Algemeen register
Receptenregister
Rubrieken
- Advisering
- Algemeen management
- Coaching en trainen
- Communicatie en media
- Economie
- Financieel management
- Inkoop en logistiek
- Internet en social media
- IT-management / ICT
- Juridisch
- Leiderschap
- Marketing
- Mens en maatschappij
- Non-profit
- Ondernemen
- Organisatiekunde
- Personal finance
- Personeelsmanagement
- Persoonlijke effectiviteit
- Projectmanagement
- Psychologie
- Reclame en verkoop
- Strategisch management
- Verandermanagement
- Werk en loopbaan