Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper

over de grens van Oekraïne, en verder

Paperback Nederlands 2022 9789045047768
Verkooppositie 3228Hoogste positie: 3228
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper' van Jaap Scholten is een persoonlijk logboek en een uniek verslag van de onwaarschijnlijke moed, veerkracht en eensgezindheid die de oorlog bij de Oekraïners heeft losgemaakt.

Als op 24 februari 2022 Russische tanks Oekraïne binnen rollen, begeeft Jaap Scholten zich naar de grens om een jong gezin uit Kyiv te helpen. In de weken die volgen raakt hij meer en meer betrokken bij de strijd.

Scholten zamelt geld in voor drones, reist in zijn pick-up door het land in oorlog en bezoekt een begrafenis in Irpin met de directrice van een Kyivse cake-fabriek. Van een Amerikaanse sniper hoort Scholten over het leven aan het front en over de reddingsactie van een zes dagen oude baby uit een ondergronds zieken huis in Marioepol.

Specificaties

ISBN13:9789045047768
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Scholten

Jaap Scholten studeerde industriële vormgeving aan de TU in Delft en sociale antropologie aan de CEU in Boedapest. Hij woont sinds 2003 hoofdzakelijk in Hongarije en schreef onder meer de romans Tachtig, Morgenster, De wet van Spengler en Suikerbastaard. Voor Kameraad Baron werd Scholten genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste reisboek van het jaar en ontving hij de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn boeken en verhalen zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Hongaars, Kroatisch en Roemeens.

Andere boeken door Jaap Scholten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper