Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontwapend

Mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten, van IRA tot IS

Paperback Nederlands 2022 9789046823293
Verkooppositie 2597Hoogste positie: 2597
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑08‑2022
21,99

Samenvatting

Fleur Ravensbergen praat met terroristen. Zij bemiddelt in gewapende conflicten over de hele wereld. In gewelddadige conflicten. Het is haar doel vrede te bereiken, of in ieder geval een afname van het geweld te bewerkstelligen. Dat is haar werk als medeoprichter van de Dialogue Advisory Group (dag), een onafhankelijke Amsterdamse stichting. Zij werkte in Spanje aan de ontwapening van de ETA, in Noord-Ierland, Irak, Congo, Sri Lanka en in vele andere landen.

'Ontwapend' is een indrukwekkend boek over vrede en oorlog, over de vraag of wij allemaal tot geweld in staat zijn, over empathie, over angst en over doorzettingsvermogen. Bovendien is het een handreiking voor iedereen die iets wil betekenen voor een betere wereld, in het groot of in het klein.

Specificaties

ISBN13:9789046823293
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:30-8-2022
ISSN:

Over Fleur Ravensbergen

Onderhandelen met terroristen, gewapende groepen ontwapenen en bemiddelen in de lastigste conflicten ter wereld met als doel geweld te verminderen. Niet veel mensen hebben zo’n trackrecord, Fleur Ravensbergen doet het al vanaf haar 25ste. Fleur Ravensbergen is medeoprichter en onderdirecteur van de Dialogue Advisory Group, een Nederlandse stichting die gericht is op het oplossen van conflict op een vreedzame manier. Ze onderhandelde onder andere in Irak, Libie en de Congolese jungle. Ze ontwapende een groep in Noord Ierland en was betrokken bij de ontwapening van ETA in Baskenland na jarenlange onderhandelingen. Zij heeft een master in politicologie en rechten en geeft les aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Fleur Ravensbergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwapend